Acasă Diverse Un adolescent din SUA a stabilit un nou record mondial la rezolvarea...

Un adolescent din SUA a stabilit un nou record mondial la rezolvarea unui cub Rubik (Video)

5
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Un tânăr de 17 ani din Statele Unite ale Americii a spart ultimul record mondial după ce reușit să rezolve un cub Rubik în 5.25 secunde, potrivit Softpedia.com.

 
Evenimentul a avut loc în cadrul ultimei runde finale a competiției de Cub Rubik de la Bucks Central West High School din Doylestown, Pennsylvania. Collin Burns este numele celui care a spart recordul mondial pentru cel mai rapid timp de rezolvare a unui cub Rubik model 3x3x3. Recordul precedent era deținut de Mats Valk din Olanda și era de aproape 6 secunde.

Evenimentul a fost prins pe camera, iar videoclipul este disponibil mai jos.
Un campionat internațional va avea loc în curând în Brazilia

Între 17 și 19 iulie 2015 va avea loc campionatul mondial de cub Rubik în orașul São Paulo din Brazilia.

Ca parte a acestui concurs, unii participanții vor încerca să rezolve un cub Rubik în timp ce sunt legați la ochi. Având în vedere succesul său recent, casele de pariuri mizează și pe participarea lui Collin Burns la acest eveniment.


Cum rezolvi cel mai mare cub Rubik din lume

Recent, Kenneth Brandon a rezolvat cel mai mare cub Rubik care poate fi găsit în lume. Acesta are pe fiecare faţă 17 coloane şi costă 600 de dolari. Aşa cum este de aşteptat, să rezolvi un astfel de Cub Rubik este extrem de dificil, dar Brandon l-a rezolvat  în aproape 8 ore.


„Modul de rezolvare al cubului 17×17 este exact acelaşi ca cel folosit pentru cubul de 7×7 sau 5×5. Dacă îl poţi rezolva pe unul dintre acestea atunci nici cubul 17×17 nu este greu, dar este foarte, foarte obositor”, spune Brandon, adăugând că pentru a-l rezolva trebuie să foloseşti „metoda reducerii”.

El susţine că a avut nevoie de cinci zile pentru a găsi această metodă. 

Urmăriți mai jos rezolvarea completă a celui mai mare cub Rubik din lume: