1. Home
 2. /
 3. Security
 4. /
 5. Troianul de extorcare LOCKY infectează mii de computere

Troianul de extorcare LOCKY infectează mii de computere

Mii de calculatoare infectate în fiecare zi, utilizatori îngrijorati și o schimbare a strategiilor de atac – programul ransomware Locky loveşte cu putere. Troianul de extorcare nu face doar fișierele inutilizabile pe computerele afectate – previne, deasemenea, restaurarea acestora prin ștergerea copiilor shadow. Locky accesează şi fișiere în rețea și este chiar capabil să cripteze fișiere partajate în rețea. Mai mult decât atât, malware-ul este distribuit agresiv prin diferite căi.
G DATA oferă sfaturi cu privire la modul în care vă puteți proteja datele de troieni  cripto, de genul Locky: 

 • Faceţi backup în mod regulat. 
 • Dezactivaţi funcţia macros. 
 • Citiți cu atenție e-mailurile primite. 
 • Nu deschideți atașamente din e-mailurile care arată suspect sau pe cele în care, în text, se cere prea insistent deschiderea fișierului. 
 • Instalați un scanner antivirus și descărcaţi în mod regulat actualizări. 
 • Păstrați-vă sistemul de operare tot timpul complet actualizat. 
 • Utilizați întotdeauna cele mai recente versiuni ale programelor instalate. 
 • Fiți atenţi la facturi și alte documente pe care nu le așteptati. 

 Pentru companii:

 • Separaţi mediile de backup de computer astfel încât să nu fie criptate şi datele stocate pe acestea.
 • Angajaţii trebuie să aibă drepturi de utilizator limitate.
În ceea ce privește plata pentru răscumpărarea datelor – nu există nicio garanție că datele vor fi restaurate, ca urmare a plății. Un hacker lacom poate cere încă o dată mai mulți bani pentru furnizarea datelor sau poate cripta datele, din nou, la o dată ulterioară, prin introducerea unui backdoor în sistem, cu intenţia de a cere bani din nou – chiar și atunci când pare că la început el și-a ținut promisiunea și a furnizat datele. De aceea, efectuarea unei plăţi implică o mulţime de riscuri.Mai multe sfaturi și informații detaliate despre troianul de criptare Locky, găsiţi pe blogul G Data Security:

Despre G DATA Software AG
Securitatea IT a fost inventată în Germania: G Data Software AG este pionier în industria de antivirus. Au trecut mai bine de 27 de ani de când compania, fondată în Bochum în 1985, a dezvoltat primul program de combatere a virușilor. La momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanți producători de soluții de securitate IT din lume.  

Rezultatele testelor demonstrează că securitatea IT “Made in Germany” oferă utilizatorilor de Internet cea mai bună protecție posibilă. Stiftung Warentest a testat produsele de securitate pe Internet încă din 2005. În toate cele 7 teste desfășurate între 2005 și 2014, G DATA a dovedit cea mai bună detecție. În testele comparative  efectuate de AV-Test, soluțiile G DATA au demonstrat, cu regularitate, cele mai bune rezultate în detecția programelor malware. La nivel internațional, G DATA Internet Security a fost, de asemenea, premiată drept cea mai bună suită de securitate de către publicațiile independente – în țări precum, Australia, Austria, Belgia, Franța, Italia, Olanda, Spania și Statele Unite.  

Gama de produse include soluții de securitate pentru utilizatori casnici și pentru companii mici, medii și mari. Soluțiile de securitate G DATA sunt disponibile în peste 90 de țări din întreaga lume.

Mai multe informații despre companie și soluțiile G DATA sunt disponibile pe www.gdatasoftware.com
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *