1. Home
  2. /
  3. Security
  4. /
  5. Troianul bancar Dyreza vizează și utilizatorii Windows 10 și Microsoft Edge

Troianul bancar Dyreza vizează și utilizatorii Windows 10 și Microsoft Edge

Un troian bancar virulent a fost actualizat astfel încât sa fie compatibil cu sistemul de operare Windows 10 și cu browser-ul Microsoft Edge, notează theinquirer.net, citat de smartnews.ro.

Dyreza vizează și utilizatorii Windows 10 și Microsoft EdgeMicrosoft susține că Windows 10 este instalat pe 100 milioane de terminale. Cea mai nouă ediție pentru spectrul Windows 10 este o variantă a malware-ului bancar Zeus, cunoscută ca Dyreza. Aceasta este legată de Dyre, o amenințare raportată la începutul acestui an. Avertismentul, la acea vreme, era ca unul din 20 de utilizatori de online banking ar putea fi expus amenințării, iar lucrurile ar putea arăta la fel de rău și în prezent. 

Heimdal Security a declarat într-un blog post că malware-ul a fost consolidat ca și scară și capacitate. 

„Malware-ul info-stealer include acum suport pentru Windows 10. Această nouă variantă poate, de asemenea, să se conecteze la Microsoft Edge pentru a colecta date și pentru a le trimite serverelor malware”, informează blog post-ul. 

„Mai mult decât atât, noua variantă Dyreza ucide o serie de procese legate de software-ul de securitate endpoint, pentru a face infiltrarea sa în sistem mai rapidă și mai eficientă”. 

Amenințarea are deja o amprentă, iar cei din spatele său au crescut. Heimdal a susținut că, odată ce Dyreza termină cu contul dvs. bancar, vă va muta pe poziția unui botnet. „Prin adăugarea suportului pentru Windows 10, creatorii malware-ului Dyreza și-au netezit drumul spre creșterea numărului de PC-uri infectate în botnet-ul lor. Acest troian financiar nu doar golește computerele infectate de date valoroase, ci le leagă în botnet”, a relevat Heimdal.

Se estimează că 80.000 de terminale sunt deja infectate cu Dyreza la nivel mondial și este de așteptat ca numărul lor să crească.
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *