Acasă Diverse Trei sferturi dintre români folosesc internetul doar pentru a intra pe rețele...

Trei sferturi dintre români folosesc internetul doar pentru a intra pe rețele sociale

7

Aproape trei sferturi (74%) dintre românii cu vârsta între 16 și 74 de ani care au folosit Internetul anul trecut au făcut-o pentru a intra pe rețele sociale, peste media europeană de 63% și pe locul al nouălea în UE, potrivit unei cercetări realizate de agenția de marketing Perceptum.

Prezența pe rețelele sociale are ponderea cea mai mare în preocupările românilor. Alte activități preferate sunt convorbirile prin intermediul aplicațiilor de tipul WhatsApp Voice Call și video-chat-ul. La polul opus, serviciile bancare și documentarea online sunt cel mai puțin folosite.

Doar opt din 100 de români folosesc internet-banking-ul, la o medie europeană de aproape 60%. La fel de puțin folosite sunt și serviciile de sharing și poștă electronică (e-mail), documentarea online (alte informații decât știrile de presă) sau rezervările turistice. Aproape jumătate dintre utilizatorii români de Internet ascultă muzică online – similar celorlalți europeni –, în timp ce șase din zece români citesc știri online.