Training-ul cu simulator interactiv, de la Kaspersky Lab, este disponibil și în varianta online

Kaspersky Lab anunță disponibilitatea online a training-ului Kaspersky Interactive Protection Simulation (KIPS Online). KIPS Online este o completare adusă training-ului de securitate cibernetică anterior, disponibil offline. Ambele versiuni oferă o pregătire practică managerilor de rang înalt din toată lumea.

KIPS Online aduce informații valoroase de securitate cibernetică acolo unde este cea mai mare nevoie de ele: în top managementul marilor corporații. Pe baza celor 20 de ani de experiență în securitatea cibernetică a Kaspersky Lab, KIPS rezolvă două probleme esențiale întâmpinate la acest nivel: nevoia de a fi pregătiți pentru o reacție rapidă, în cazul incidentelor de securitate cibernetică, și lipsa timpului.

“Conștientizarea în domeniul securității cibernetice corporative presupune cunoștințe despre amenințări, scenarii de atac și mijloace de a evita compromiterea resurselor”, spune Slava Borilin, Security Awareness Program Manager, Kaspersky Lab. “Dar la cel mai înalt nivel, cel mai important element pentru soluționarea unui incident este munca în echipă. Am luat acest lucru în considerare în momentul în care am început să lucrăm la KIPS, alegând o cale inedită – am folosit jocuri distractive, dar foarte relevante, care durează, de regulă, doar două ore. Scopul nu este să antrenăm managerii în domeniul amenințărilor cibernetice – nu vrem să înlocuim ofițerii de securitate. Obiectivul pe care îl îndeplinește KIPS este acela de a-i ajuta pe manageri să coopereze mai bine, în cazul unei amenințări cibernetice, și să economisească bani, din costul de recuperare în urma unui incident. Cu KIPS Online aducem mult dorita flexibilitate în procesul de training și posibilitatea de a implica managementul superior din corporațiile multi-naționale.”

Eforturile comune scad costurile de recuperare

Conform studiului Kaspersky Lab privind Riscurile de securitate IT în companii, 51% dintre companiile mari sunt de acord că este dificil să demonstrezi randamentul investițiilor atunci când este vorba de securitatea IT. La nivelurile superioare ale managementului, acțiunile rapide și coordonate ajută la scăderea costurilor privind securitatea IT, iar unul dintre principalele obiective ale KIPS Live și KIPS Online este să demonstreze asta. În timpul antrenamentelor, participanții trebuie să acționeze împreună, scopul echipelor fiind de a menține o situație financiară bună în timp ce gestionează provocările de securitate cibernetică. Scenariul jocului include situații din viața reală ce ajung dincolo de problemele cu care se confruntă operatorii interactivi.

Înainte de lansarea globală, Kaspersky Lab a desfășurat – în decembrie 2016 – un campionat online KIPS, la care a invitat clienți și jurnaliști din întreaga lume, formându-se în total 270 de echipe din 40 de țări. Aceasta a fost principala modalitate de testare pentru platforma online KIPS, care s-a dovedit un succes. De asemenea, seria de iarnă KIPS a demonstrat capacitatea platformei KIPS Online de a antrena echipe mari (până la câteva sute de participanți). Obiectivul Kaspersky Lab este de a face cunoscută această platformă, de aceea compania pune la dispoziția furnizorilor de servicii kit-uri speciale pentru a putea desfășura în mod independent acest training.

Disponibilitate

KIPS Online și KIPS Live fac parte din portofoliul de servicii Security Awareness Training oferit de Kaspersky Lab și pot fi solicitate de la compania Kaspersky Lab sau de la furnizorii săi globali. Pentru a afla mai multe despre Kaspersky Interactive Protection Simulation, puteți accesa site-ul oficial, sau găsi o descriere detaliată pe blog-ul nostru. De asemenea, puteți afla mai multe despre campionatul de iarnă KIPS din postarea de pe blogul lui Eugene Kaspersky.

Training-ul cu simulator interactiv, de la Kaspersky Lab, este disponibil și în varianta online

orange.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.