Acasă Diverse Topul țărilor cu cei mai buni programatori IT. Pe ce loc se...

Topul țărilor cu cei mai buni programatori IT. Pe ce loc se clasează România

5

HackerRank, platforma unde programatori din întreaga lume își pot testa cunoștințele în materie de programare, a publicat recent un studiu bazat pe rezultatele testelor pe care programatorii IT înscriși pe platformă le susțin periodic, scrie startupcafe.ro. Pentru acest test au fost luate în considerare rezultatele a peste 1,5 milioane de programatori care au rezolvat probleme în toate limbajele de programare folosite azi în dezvoltarea de software (Java, C++, SQL, Python, etc).

Pe primul loc în topul țărilor cu cei mai buni programatori se află China (punctaj maxim: 100), urmată imediat de Rusia (punctaj: 99,9).

Pe următoarele locuri s-au clasat: Polonia, Elveția, Ungaria, Japonia, Taiwan, Franța, Cehia și Italia.

SUA și India au avut cei mai mulți programatori înscriși în competiție, însă media rezultatelor de la testele rezolvate de ei au fost sub 80 de puncte.

România se clasează pe locul 20, înaintea unor țări precum Statele Unite (locul 28), Marea Britanie (29), Turcia (30) sau India (31).

Cifra de afaceri a sectorului de software și servicii IT din România a crescut cu 21% în 2015 comparativ cu 2014, atingând 3,08 miliarde de euro, potrivit studiului “Software and IT Services in Romania” lansat de ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii. Pentru acest an, specialiștii din industrie estimează că aceste venituri vor depăși o creștere de 17%.

Prognoza de creștere medie anuală pentru următorii 5 ani este de 15%, de asemenea în creștere față de estimarea de 11% comunicată în 2015, mai arată ANIS.

Topul țărilor cu cei mai buni programatori:

Topul tarilor cu cei mai buni programatori IT
Sursa: hackerrank.com
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc pentru înțelegere!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you for your understanding!
Articolul precedentBăieții sunt gameri și rebeli, iar fetelor le place să vorbească la telefonul mobil, arată o cercetare Kaspersky Lab
Articolul următorTop 10 cei mai periculoși malware care pot să-ți golească contul bancar