Acasă Diverse Topul surselor credibile de unde îşi iau românii informaţiile

Topul surselor credibile de unde îşi iau românii informaţiile

7

România se transformă pe zi ce trece într-o țară în care internetul dictează în raport cu celelalte medii de informare. Potrivit unui studiu coordonat de Institutul Reuters pentru Jurnalism, de la Universitatea din Oxford, 88% dintre români aleg să se informeze din mediul online, inclusiv de pe rețelele de socializare.

Chiar dacă citesc știri din mai multe surse zilnic, experții atrag atenția asupra valului tot mai mare de informații false. Așa-numitul fenomen fake news este greu de combătut, în ciuda tuturor eforturilor.

Sophie Nicholson, Agenţia France-Presse: Cred că fenomenul va continua și va fi și mai rău. Este o mare provocare pentru că felul în care tehnologia avansează devine mult mai ușor să faci filmulețe false. Va fi o mare provocare, iar jurnaliștii și publicul au nevoie de educație, să învețe cât mai multe despre tehnologie.

Raluca Radu, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea Bucureşti: Toate aceste discuții îi fac să fie mai atenți la ce consumă, fie că este vorba de media tradițională: TV, radio sau sau presă tipărită. Pe internet este foarte ușor să treci de pe un site pe celălalt.

Top 5 surse credibile (România):

  1. Pro TV
  2. Ziarul Financiar
  3. TVR
  4. Digi 24
  5. Mediafax

Pe ultimul loc în topul surselor credibile se află Antena 3.

Studiul mai arată că 30% dintre români folosesc programe de tip ad-blocker, cu 6% mai mult decât în 2017. 

Studiul Reuters a fost realizat la începutul acestui an în 37 de țări din toată lumea.

Articolul precedentOlympic Destroyer revine, vizând entități de protecție în domeniul amenințărilor chimice și biologice, din Europa
Articolul următorKaspersky Lab dezvăluie punctele slabe ale organizațiilor industriale