1. Home
  2. /
  3. Online
  4. /
  5. Topul aplicațiilor descărcate pe mobile. Vezi care sunt cele mai populare

Topul aplicațiilor descărcate pe mobile. Vezi care sunt cele mai populare

Un studiu Nomura și Sensor Tower arată că utilizatorii de smartphone-uri actuali nu mai descarcă zeci de aplicații ca în anii trecuți, maxim trei aplicații ocupând acum peste 80% din timpul petrecut pe dispozitivul mobil. Dintre toate descărcările, peste șase din zece sunt ale unor aplicații deținute de Facebook.

Luna trecută Whatsapp a fost cea mai descărcată aplicație mobilă, cu 41,2 milioane de download-uri, Facebook Messenger a avut 39,2 milioane, iar Facebook, 36 milioane. Snapchat și Instagram au depășit 25 milioane, iar YouTube, Uber și Spotify au trecut de pragul de 10 milioane. Printre aplicațiile care au depășit cinci milioane de descărcări luna trecută se numără Twitter, Netflix și Pinterest.

Topul aplicatiilor descarcate pe mobile

Topul aplicațiilor descărcate pe mobile – Sursa

Însă interesante sunt evoluțiile numărului de download-uri față de luna mai 2015, cele mai multe aplicații înregistrând scăderi (-20% la YouTube, 15% la Facebook, 18% la Messenger).

Au fost două aplicații la care numărul de descărcări a crescut cu peste 100%: Snapchat și Uber.

Așadar, piața aplicațiilor se consolidează. Domină aplicațiile super-cunoscute și populare, foarte dezavantajați fiind dezvoltatorii mici care sunt aproape invizibili pe magazinele de aplicații.

Surse: HotNews, Sensor Tower, ZDNet

DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *