Acasă Online Top programe gratuite, esențiale pentru orice PC

Top programe gratuite, esențiale pentru orice PC

191
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

De la înființarea acestui site am prezentat nenumărate programe gratuite pentru Windows (vezi și acest articol), multe dintre ele fiind și printre cele mai bune realizate de producătorii de softuri.

Dar totuși, din multitudinea de softuri gratuite existente, care ar fi și cele mai indispensabile pentru un PC?
 
Voi prezenta în continuare un număr de programe gratuite, esențiale pentru orice PC, majoritatea fiind deja prezentate în decursul timpului prin nenumărate articole.
 
1. Avast Free Antivirus, Avira Free AntivirusPanda Free Antivirus sau Bitdefender Antivirus Free Edition (recomandate).
 
2. CCleaner+Sistem Ninja+CCEnhancer. Cunoscut și ca „crapcleaner” (curățătorul de mizerii), CCleaner este cel mai descărcat și folosit soft pentru optimizarea sistemului. Sistem Ninja și CCEnhancer sunt ajutorul lui CCleaner pentru o optimizare perfectă a sistemului. Le puteți instala pe toate trei.  Pentru mine, cele trei programe sunt ca un întreg. 
 
3. CD Burner XP este o aplicație gratuită pentru inscripționarea CD-urilor și DVD-urilor, inclusiv de tipul Blu-Ray și HD-DVD. CDBurnerXP include de asemenea facilitatea de a inscripționa și crea fișiere imagine ISO și posedă o interfață în mai multe limbi.
 
4. OpenOfficeLibreOffice sau Kingsoft Office. La fel de bune ca Microsoft Office, dar gratuite. Preferatul meu este LibreOffice.
 
5. 7-Zip. La fel de bun ca WinRar (poate chiar mai bun), 7-Zip este complet gratuit.
 
6. Dropbox. Prezentat prin mai multe articole pe blog, Dropbox te ajută să uploadezi instant documente pe un server online pentru a împiedica pierderea lor din calculator, din diferite motive. Puteți accesa fișierele uploadate, chiar dacă nu vă mai merge calculatorul. Puteți încerca și Microsoft OneDrive sau Google Drive.
 
7. VLC Media PlayerGom Player și Aimp. Aceste trei programe le consider cele mai bune playere multimedia gratuite. Preferatele mele sunt Gom Player și Aimp.
 
8. Prey. Un program indispensabil dacă țineți foarte mult la laptopul, tableta sau telefonul mobil din dotare (disponibil gratuit și pentru Android, Mac, iOS sau Linux). Prey este un soft ce te ajută în urmărirea prin satelit a laptopului, tabletei sau telefonului mobil furat sau pierdut.
 
9. PortableApps.com și Ninite. PortableApps.com nu este un program în sine, ci un lansator de aplicații portabile dintre cele mai cunoscute, pentru a le descărca și lansa pe calculator de pe un stick USB, hard disk portabil, player media cu suport de date, CD sau DVD etc. Ninite este un site de unde poți descărca nenumărate programe (majoritatea gratuite), actualizate zilnic. Programele de pe Ninite pot fi descărcate toate odată sau separat.
 
10. Ultimul program gratuit recomandat este Secunia Personal Software Inspector, prezentat acum ceva timp printr-un articol.
 
Recomandări browsere: 
  1. Google Chrome
  2. Mozilla Firefox
  3. Opera
  4. Microsoft Edge
  5. Vivaldi