Acasă Antivirus Top produse de securitate pentru Windows 10 (Test AV-TEST – august 2020)

Top produse de securitate pentru Windows 10 (Test AV-TEST – august 2020)

19
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Un nou test a fost publicat recent de AV-TEST, fiind realizat în lunile iulie și august 2020. La acest test au participat 22 produse de securitate, platforma folosită pentru testarea produselor fiind Windows 10 Professional (English), (64-Bit). La fel ca și în testele anterioare, produselor li s-a permis să se actualizeze în orice moment (au avut acces complet la internet în orice moment), să interogheze serviciile lor în cloud și să-și demonstreze capacitățile folosind toate componentele și straturile de protecție.

Criteriile de departajare luate în calcul au fost următoarele:

 • Protecţia împotriva infecţiilor malware (viruși, viermi, troieni etc.)
 • Performanță (impactul produsului de securitate asupra sistemului în utilizarea zilnică – site-uri vizitate, descărcarea/instalarea/rularea de programe, copierea datelor). O atenție specială a fost acordată la:
  • Încetinirea sistemului la lansarea site-urilor web populare
  • Descărcarea mai lentă a programelor utilizate frecvent
  • Lansarea mai lentă a programelor software standard
  • Instalarea mai lentă a programelor utilizate frecvent
  • Copiere mai lentă a fișierelor (local și într-o rețea)
 • Impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului, alarmele false generate la accesarea de site-uri legitime, programe legitime instalate detectate ca malware precum și blocarea unor acțiuni legitime ale diverselor programe instalate (valorile mai mici indică rezultate mai bune)

NOTĂ: Pentru testele de performanță, AV-TEST folosește următoarele configurații:

 • Standard PC (HP 280 G2 (1EX45EA): Intel i3-6100 256 SSD, 8 GB RAM)
 • High-end PC (HP Z240 (Y3Y82EA): Intel i7-7700, 256 SSD, 16 GB RAM)

Produsele de securitate pentru Windows 10 au fost evaluate timp de 2 luni (iulie și august 2020) printr-un test de tip „Real-World”* (protecția împotriva atacurilor malware de tip zero-day, inclusiv amenințări web și viruși răspândiți prin e-mail – 370 probe utilizate), dar și a unui test pentru detectarea malware-ului descoperit în ultimele două luni (set de referință AV-TEST – 13.571 probe utilizate).

Maximum posibil pentru fiecare din cele trei criterii de departajare a produselor de securitate testate a fost de 6 puncte.

În ceea ce privește protecţia împotriva infecţiilor malware, 14 produse au obținut maximum de puncte. Cylance Smart Antivirus a obținut doar 2.5 puncte la această categorie de testare.

17 produse au obținut punctajul maxim la testele de performanță, codașul la această categorie de testare fiind Malwarebytes Premium (4.5 puncte).

La categoria impactul software-ului de securitate asupra gradului de utilizare a calculatorului, 15 produse de securitate implicate în testul efectuat au obținut un punctaj maxim. Cylance Smart Antivirus a obținut cel mai mic punctaj (doar 3.5 puncte). Avast Free AntiVirus (20.5 & 20.6), singurul produs freeware testat în acest test de laborator, a obținut rezultate maxime la categoria de testare „Protection” și „Usability”.

AhnLab V3 Internet Security, Avira Antivirus Pro, F-Secure Safe, G DATA Internet Security, Kaspersky Internet Security, McAfee Total Protection, Microsoft Defender Antivirus și Norton 360 au fost singurele produse care au obținut maximum de puncte la toate categoriile de testare.

Recomandate de AV-TEST (după acest test) sunt produsele marcate prin sigla „TOP PRODUCT”.

Top produse de securitate pentru Windows 10 (Test AV-TEST - august 2020)

* testul analizează toate opţiunile de detecţie antimalware într-un mediu cât mai apropiat de utilizarea reală a unui calculator.