Acasă Diverse Top cele mai răsunătoare atacuri cibernetice

Top cele mai răsunătoare atacuri cibernetice

30
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Scandalul recent în care este implicat site-ul de întâlniri extraconjugale Ashley Madison ne reamintește cât de fragil este „gardul” care ne protejează viața intimă pe Internet, demonstrând încă o dată cu câtă ușurință pot fi obținute informații pe care le considerăm confidențiale. Site-ul a fost spart de hackeri, iar datele a peste 32 milioane de utilizatori au fost publicate online.

Atacul cibernetic de la Ashley Madison este doar cel mai recent de acest fel. De la începutul anilor 2000, numeroase companii private, instituții academice și agenții guvernamentale de pe tot cuprinsul globului au fost atacate de hackeri.
„Cei mai mulți oameni nu au habar cât de vulnerabili suntem”, avertizează Rick Holland, analist privind probleme de securitate la Forrester Research.


Huffington Post, citat de Ziare.com, a realizat o listă cu nouă dintre cele mai răsunătoare cazuri de scurgeri de date care au avut loc de-a lungul timpului.atacuri cibernetice

Locul 9


Home Depot (2014) – 56 milioane de date


Retailerul american Home Depot a recunoscut în septembrie 2014 că hackerii au reușit să spargă sistemul companiei, fiind compromise 56 de milioane de carduri de debit și de credit.


Locul 8


Target (2013) – 70 de milioane de date


Hackerii au avut acces la sistemul caselor de marcat al rețelei americane de hypermarketuri Target pentru aproape o lună. Au fost afectați 70 de milioane de clienți.


Locul 7


JP Morgan Chase (2014) – 76 de milioane de date


Cea mai mare bancă din SUA a fost victima unui atac cibernetic de mare amploare în timpul verii anului 2014. Au fost compromise datele a 76 de milioane de clienți persoane fizice ți a 7 milioane de companii mici.


Locul 6


Sony PlayStation Network (2011) – 77 de milioane de date


Sony și-a avertizat clienții că hackerii au furat informații personale din 77 de milioane de conturi de utilizator de pe serviciul de jocuri online PlayStation Network (PSN). Compania a închis temporar PSN.


Locul 5


Anthem (2015) – 80 de milioane de date


În ianuarie 2015, hackerii au atacat compania americană de asigurări de sănătate și au sustras informații extrem de sensibile, fiind afectați 80 de milioane de clienți.


Locul 4


TJX (2003) – 94 de milioane de date


Reprezentanții companiei părinte a unor magazine precum T.J. Max și Marshalls au declarat în 2007 că hackerii au compromis 94 de milioane de conturi ale clienților. Anterior au afirmat că peste 45 de milioane numere de carduri de credit și de debit au fost afectate înca din 2003.


Locul 3


Heartland (2006-2008) – 130 de milioane de date


Atacul asupra Heartland Payment Systems, una dintre cele mai mari companii de procesare de plăți din lume, a durat de la sfârșitul anului 2006 până la începutul anului 2008, hackerii reușind să obțină mai mult de 130 de milioane de numere de carduri de credit și de debit.


Locul 2


eBay (2014) – 145 de milioane de date


Compania de comerț electronic le-a cerut clienților, în mai 2014, să își schimbe parolele, după ce gigantul american a suferit un atac cibernetic de proporții, în urma căruia au fost expuse numele, adresele, datele de naștere și parolele a 148 de milioane de utilizatori.


Locul 1


Cea mai mare schemă de hacking din istoria SUA (2005-2012)


Pe parcursul a opt ani, un grup de hackeri din Rusia și Ucraina au vizat bănci și companii, inclusiv Nasdaq, 7-Eleven, JetBlue, Carrefour, JC Penney, precum și companiile de carduri Visa și MasterCard. Hackerii au furat 160 de milioane de numere de carduri de credit și debit, provocând astfel pierderi de mai multe sute de milioane de dolari.  Este cel mai mare caz de criminalitate cibernetică cunoscut până în prezent.