Acasă Diverse Top 5 sfaturi pentru întreţinerea PC-ului

Top 5 sfaturi pentru întreţinerea PC-ului

69
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Ne aflăm într-o perioadă dependentă de tehnologie, iar timpul petrecut în jurul unui computer a crescut considerabil faţă de anii trecuţi. Din acest motiv, pentru a nu fi nevoiţi să avem cheltuieli suplimentare, este foarte bine să avem grijă de PC-ul nostru, protejându-l din toate punctele de vedere.

Un computer bine întreţinut va fi întotdeauna mult mai prietenos şi, cel mai important, mult mai performant. Iată, aşadar, cinci ponturi oferite pentru a avea un PC cât mai bun.
 
Ai grijă de monitor. Curăţă-l
 
E important să avem o imagine clară. Ea este dată de placa video şi redată de monitorul nostru. Pe măsură ce îl vom îngriji, pe atât vom vedea mai bine. Dar, mare atenţie. Nu-l ştergeţi niciodată cu aceleaşi produse cu care curăţaţi geamurile sau, mai rău, cu apă. Există geluri de curăţare pentru LCD-uri, care se comportă excelent. Nu pătează şi nici nu strică monitorul.
 
Nu pune unitatea lângă perete
 
O greşeală frecventă făcut de utilizatori este aşezarea unităţii centrale în colţ. Aerul trebuie să circule, iar cooler-ul tău, într-o anumită perioadă de timp, va ceda. Se strânge praf, câteodată insesizabil, care îţi va afecta răcirea şi, ulterior, performanţa sistemului tău. Încearcă să poziţionezi PC-ul într-o zonă cât mai deschisă.
 
Ai impresia că dacă nu downloadezi nimic eşti în siguranţă? Mai gândeşte-te o dată. În momentul în care ai un calculator este necesar să-ţi instalezi un antivirus. Navigarea pe internet se poate dovedi periculoasă, iar un virus pătruns în calculator îţi va face munca la PC un adevărat coşmar. De aceea este bine să fim prevăzători.
 
Închide-l cu ”Shut down”
 
Este valabil pentru toate dispozitivele şi ţine mai degrabă de grija pe care o purtăm cu adevărat lucrului de care dispunem. Din grabă sau chiar din obişnuinţă, ajungem câteodată să închidem calculatorul de la buton sau să-l uităm în stand by ore bune.
 
Să facem o comparaţie. Dacă te-ar pune cineva să stai pregătit de start câteva ore pentru o cursă de alergare cum ar fi? N-ai obosi, pentru că nu alergi, dar nici bine nu te-ai simţi. La fel se întâmplă şi cu „hibernarea” sistemului nostru. Tu ai impresia că el doarme, dar câteva programe rulează şi o fac în gol.
 
De asemenea, e bine să închidem calculatorul cu ”Shut down”. Astfel toate aplicaţiile şi funcţiile se vor opri în mod normal, iar „forţarea” va dispărea complet.
 
Nu ţine PC-ul în bucătărie
 
Ar fi bine să păstrăm bucătăria pentru gătit şi servit masa. Aerul de acolo conţine mai multe elemente nocive pentru un dispozitiv decât oricare altă încăpere. Vaporii de ulei şi condensul îţi vor distruge, uşor şi sigur, calculatorul.
 
Top 5 sfaturi pentru întreţinerea PC-ului