Acasă Diverse Top 100 branduri. Companiile IT domină clasamentul

Top 100 branduri. Companiile IT domină clasamentul

8
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Interbrand a publicat luni raportul Best Global Brands 2015, în care sunt evaluate cele mai valoroase branduri la nivel global. Industria IT și a serviciilor online are 10 reprezentanți în top 20 branduri la nivel global, urmată de sectorul auto.

Brandurile Apple (170 miliarde de dolari) și Google (120 miliarde de dolari) sunt cele mai valoroase, urmate de Coca-Cola (78 miliarde de dolari), Microsoft (67 miliarde de doalri) și IBM (65 miliarde de dolari). Facebook este pe locul 23 în acest top, cu o valoare a brandului de 22 miliarde de dolari. În sectorul auto, cel mai valoros brand este Toyota (locul 6 – 49 miliarde de dolari), urmat de BMW (37 miliarde de dolari) și Mercedes-Benz (36 miliarde de dolari).

Best Global Brands 2015
Valoarea brandului este calculat în funcţie de performanţele financiare ale unei companii, de capacitatea acesteia de a influenţa deciziile consumatorilor care fac cumpărături şi de a menţine preţurile practicate la un nivel cât mai ridicat.