Top 10 site-uri de torrente în 2018

Pirateria online este o practică ce se desfășoară de ani de zile la nivel mondial, iar cele mai preferate sunt site-urile de torrente. Deşi aceste site-uri sunt legale, nu acelaşi lucru se poate spune despre conţinutul pus la dispoziţia utilizatorilor

Site-ul vpnmentor.com a realizat un top cu 10 cele mai bune site-uri de torrente la începutul anului 2018. Lista se bazează pe diverse rapoarte de trafic pentru fiecare site în parte.
 
Top 10 site-uri de torrente în 20181. THE PIRATE BAY
 
The Pirate Bay va fi și în acest an “regele torentelor” și, de asemenea, cel mai vechi site din această listă. Înființat în 2003 de un grup de activiști suedezi împotriva drepturilor de autor, The Pirate Bay s-a schimbat de câteva ori înainte de a deveni în cele din urmă o organizație non-profit cu sediul în Seychelles, considerat „vestul sălbatic” al internetului în termeni de legislație.
 
2. LimeTorrents

LimeTorrents reușește să rămână în picioare și activ, oferind o bază de date tot mai mare, actualizată în mod regulat cu torente.

3. RARBG

RARBG, care a început ca un tracker din Bulgaria, continuă să crească în număr de vizitatori. Site-ul a fost fondat în 2008, dar a apărut în top zece în 2015.

4. 1337X

1337x a avut unele probleme în 2016, atunci când mai mulți dintre admini și moderatori au protestat pe probleme de securitate. Cu toate acestea, s-au făcut multe progrese de atunci. Site-ul a fost îmbunătățit, s-a menținut creșterea de trafic și de puțin timp are o nouă interfață.

5. TorLock

Foarte similar cu 1337X este TorLock, oferind o gamă largă de categorii de torrent, inclusiv anime, cărți electronice și muzică. În plus, pagina de descărcări populare de pe TorLock este guvernată de conținutul hindi, la fel ca în 1337X.

6.  ExtraTorrent

ExtraTorrent a crescut constant în ultimii ani, iar această tendință continuă. În conformitate cu fondatorul site-ului, comunitatea activă ET este principalul motiv pentru acest succes. Interfața sa prietenoasă este confortabilă pentru utilizare.

7. Torrentz2

Torrentz2 este un înlocuitor a site-ul original Torrentz.eu, care și-a închis în mod voluntar porțile în vara anului trecut. Meta-motorul de căutare indexează aproximativ 6 milioane torrente din aproximativ 75 de domenii.

8. EZTV

EZTV, site-ul de distribuție torrente bazat pe seriile de televiziune, specializat numai pe conținutul TV, a fost închis după o preluare ostilă în 2015 a noilor proprietari, care au revendicat la rândul lor dreptul de proprietate a brand-ului. EZTV este online, dar este condus de noii proprietari. Având în vedere frecvența de instabilitate și eliminare a numeroaselor site-uri torrent din ultima vreme, acest grup a decis să-și stabilească propriul index torrent, actualizat zilnic și ușor de căutat.

9. YTS/YIFY

Similar cu EZTV, grupul YIFI folosește acest site pentru a posta cele mai recente filme. Puteți găsi aici aproape orice film, la cea mai înaltă calitate disponibilă (720p/1080p).

10. TorrentDownloads

A fost cel mai popular site de torrente în 2017, dar a intrat rapid și pe lista neagră în numeroase țări, făcându-se accesul la acesta doar printr-o conexiune proxy sau VPN printr-un server într-o locație deblocată. Cea mai bună caracteristică oferită de acest site special de torrent sunt capabilitățile de căutare avansată, ceea ce face mult mai ușor să găsiți ceea ce căutați să descărcați.

În această listă ar mai avea loc și Demonoid. Deși este încă activ, acest site, care există din 2003, nu este cel mai ușor de navigat. Are o comunitate privată de membri și necesită înregistrare (în acest moment înregistrarea este liberă). 

Mențineți siguranța utilizând un VPN

Accesând oricare din torrentele menționate mai sus (din motive lesne de înțeles nu am pus și linkuri), veți observa că majoritatea dintre aceștia recomandă și promovează diverse servicii VPN pentru a vă proteja confidențialitatea. Și există un motiv foarte bun pentru acest lucru. Utilizatorii își protejează intimitatea și sunt mai în siguranță atunci cân le accesează. Deci, dacă doriți să vă bucurați de torrente, este recomandat să utilizați un VPN.

Indiferent de avantajele ecosistemelor utilizării VPN, din perspectiva utilizatorului, este o alternativă superioară proxy-urilor, oferind cea mai bună soluție pentru utilizatorii din rețeaua Torrent, mai ales în țările în care descărcarea Torrent poate crea probleme grave.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL: