Acasă IT News Tinerii români cumpără mai multe produse contrafăcute și continuă să acceseze conținut...

Tinerii români cumpără mai multe produse contrafăcute și continuă să acceseze conținut piratat

101
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Ediția din 2022 a Barometrului privind proprietatea intelectuală și tineretul, publicată astăzi de Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), oferă informații actualizate cu privire la comportamentele tinerilor în ceea ce privește încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală într-un context post pandemie.

Sondajul analizează cele două aspecte ale încălcării dreptului de proprietate intelectuală: tendințele din rândul tinerilor care achiziționează bunuri contrafăcute și din rândul celor care accesează conținut piratat, evaluând tendințele începând din 2016.

Concluziile sondajului:

  • Peste jumătate (52%) dintre europenii intervievați cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani au declarat că au cumpărat online cel puțin un produs contrafăcut în ultimul an, atât intenționat, cât și accidental, iar o treime (33%) au declarat că au accesat conținut digital din surse ilegale.
  • Dintre cei care au făcut acest lucru intenționat, 37% au cumpărat un produs contrafăcut, iar 21% au utilizat, au redat, au descărcat sau au transmis conținut din surse ilegale.
  • Pe de altă parte, 60% din tinerii europeni au declarat că preferă să acceseze conținut digital din surse legale, comparativ cu 50% în 2019. În România, acest procent se ridică la 61% din tineri.
  • Prețul și accesibilitatea rămân principalii factori pentru cumpărarea de produse contrafăcute și pentru pirateria digitală, dar influența socială și a colegilor este, de asemenea, din ce în ce mai importantă.
  • Amenințările cibernetice, frauda cibernetică și impactul asupra mediului se numără printre principalii factori de descurajare.

Mai multe detalii găsiți aici (comunicat de presă în limba română).

Citiți aici (EN) ediția 2022 a Barometrului privind proprietatea intelectuală și tineretul, publicată de Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

Tinerii români cumpără mai multe produse contrafăcute și continuă să acceseze conținut piratat