Acasă Diverse Tinerii din România sunt ultimii în UE la competențe digitale

Tinerii din România sunt ultimii în UE la competențe digitale

27
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în clasamentul competențelor digitale în rândul persoanelor cu vârste între 16 și 24 de ani, publicat miercuri de Biroul european de statistică Eurostat. Doar 56% dintre tinerii români din acest interval de vârstă au competențe digitale de bază sau mai înalte, conform datelor pe anul 2019. În anul 2017, procentul era și mai mic: 53%.

Vecinii bulgari sunt pe penultimul loc, cu 58%, iar ungurii sunt puțin mai sus, cu 68%.

Pe primele locuri sunt Croația (97%), Estonia, Lituania și Olanda (93%), conform Eurostat.

În ansamblu, 80% dintre tinerii cu vârste de 16-24 de ani din UE aveau competențe digtale minime sau mai înalte în anul 2019.

Competențele digitale se referă la anumite activități ale persoanelor în domenii specifice: informație, comunicare, software, rezolvarea problemelor. În context, Eurostat se întreabă câți dintre tineri au putut urma cursurile online pe perioada închiderii școlilor, ca urmare a măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului COVID-19.

Tinerii din România sunt ultimii în UE la competențe digitale

Mai multe date AICI.