Acasă Antivirus Rezultatele ultimului test realizat de AV-TEST pe Windows 7 (noiembrie/decembrie 2014)

Rezultatele ultimului test realizat de AV-TEST pe Windows 7 (noiembrie/decembrie 2014)

9
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
AV-TEST.org a publicat astăzi rezultatele ultimului test de laborator realizat în lunile noiembrie/decembrie 2014. La acest test au participat un număr de 28 soluţii de securitate, platforma folosită pentru testarea produselor fiind Windows 7 (SP1, 64 biți).

Criteriile de departajare luate în calcul au fost:  
  • Protecţia împotriva infecţiilor malware
  • Curăţarea şi repararea computerului 
  • Impactul produsului asupra utilizării computerului
Maximum posibil pentru fiecare din cele trei criterii de departajare a produselor de securitate testate a fost de 6 puncte. 

Așa cum ne-am obișnuit deja în aceste teste, Microsoft Security Essentials, disponibil freeware pe Windows 7, a servit ca produs de bază pentru noua rundă de teste, primind 0! din 6 puncte la capitolul protecție, 5 puncte din 6 la cele de performanță, și 6 puncte pentru ușurința în utilizare. Vipre Internet Security 2015 a fost singurul produs care nu a primit certificatul AV-Test. Majoritatea produselor testate au fost din noua generație 2015.
În ceea ce privește protecţia împotriva infecţiilor malware, doar produsele de securitate de la Avira, F-Secure și Trend Micro au primit numărul maxim de puncte, în timp ce K7 Total Security și Vipre au obținut doar 2,5 puncte fiecare. Bitdefender și Kaspersky au fost singurele produse ce au obținut punctajul maxim la testele de performanță, codașe fiind PC Manager și VIPRE (2,5 puncte fiecare). 
În ceea ce privește gradul de utilizare, majoritatea produselor antivirus implicate în testul efectuat au obținut rezultate remarcabile (6 puncte), cu excepția AhnLab V3 Internet Security, Comodo Internet Security Premium 7.0&8.0 și PC Manager, care au fost ultimele la acest capitol (4 puncte fiecare). 
Marii câștigători ai acestei noi runde de teste au fost Bitdefender Internet Security 2015, Kaspersky Internet Security 2015 și Trend Micro Internet Security 2015, fiecare primind punctajul final de 17,5 puncte. 

Cel mai bun antivirus freeware testat a fost Qihoo 360 Internet Security 5.0, care a primit numărul maxim de puncte pentru ușurința în utilizare și 5,5 puncte din 6 la categoriile protecție și performanță. Panda Cloud Antivirus Free este următorul în topul celor mai buni antiviruși freeware testați, cu un total de 15,5 puncte  obținute (din 18 posibile) la toate cele trei seturi de teste realizate.

Testul complet poate fi studiat aici.