1. Home
  2. /
  3. Teste Comparative
  4. /
  5. Testarea produselor de securitate pe Windows 8.1 (AV-TEST – mai/iunie 2015)

Testarea produselor de securitate pe Windows 8.1 (AV-TEST – mai/iunie 2015)

AV-TEST.org a publicat recent rezultatele ultimului test de laborator realizat în perioada mai/iunie 2015. La test au participat un număr de 21 soluţii de securitate, platforma folosită pentru testarea produselor fiind Windows 8.1 (64-bit).


Criteriile de departajare luate în calcul au fost: 
  • Protecţia împotriva infecţiilor malware (viruși, viermi, troieni…etc)
  • Performanță (impactul produsului de securitate asupra sistemului în utilizarea zilnică – site-uri vizitate, descărcarea/instalarea/rularea de programe, copierea datelor)
  • Ușurința în utilizare, alarmele false generate la accesarea de site-uri legitime, programe legitime instalate detectate ca malware precum și blocarea unor acțiuni legitime ale diverselor programe instalate  
Produsele au fost evaluate timp de 2 luni (mai și iunie 2015) printr-un test de tip „Real-World” (protecția împotriva atacurilor malware de tip zero-day, inclusiv amenințări web și viruși răspândiți prin e-mail – 167 probe utilizate), dar și a unui test pentru detectarea malware-ului descoperit în lunile mai/iunie (set de referință AV-TEST – 22.449 probe utilizate).

Maximum posibil pentru fiecare din cele trei criterii de departajare a produselor de securitate testate a fost de 6 puncte. 

La primul criteriu de departajare (Protecţia împotriva infecţiilor malware), 11 produse au obţinut maximum de 6 puncte (G Data Internet Security 2015, Avira Antivirus Pro 2015, Bitdefender Internet Security 2015, F-Secure Internet Security 2015, Kaspersky Internet Security 2015, McAfee Internet Security 2015, Norton Security 2015, AhnLab V3 Internet Security 2015, eScan Internet Security Suite 2015, Panda Free Antivirus 2015 și Trend Micro Internet Security 2015). Windows Defender a obținut doar 0.5 puncte, blocând doar 89% din amenințările existente și 95% din cele noi.

Dacă folosiți Windows 8 sau 8.1, recomand dezactivarea Windows Defender și instalarea unui produs de securitate de top pentru a vă proteja sistemul.

La al doilea criteriu de departajare (Performanță), numai Avira, Bitdefender și Kaspersky au obţinut maximum de puncte (6 puncte), cele mai slabe punctaje la acest criteriu fiind obținute de ESET Smart Security, Quick Heal, VIPRE și Windows Defender (3 p). 

La ultimul criteriu de departajare (Usability – Impactul software-ului de securitate cu privire la gradul de utilizare a întregului calculator ) și mai ales pe „false positive”, Windows Defender a obținut maximum de 6 puncte (la acest capitol s-a descurcat dintotdeauna cel mai bine), împreună cu alte 13 produse.



După ce toate testele au fost finalizate, doar Bitdefender, Kaspersky și Avira au obținut toate cele 18 puncte. Windows Defender a fost și de această dată singurul produs care nu a reușit să câștige un certificat AV-TEST, certificat care se acordă numai produselor antivirus cu cel puțin 10 puncte obținute în total și cel puțin 1 punct pentru fiecare test în parte.
DISTRIBUIE:

Citește și...

12 Responses

  1. vali spune:

    asa este Windows Defender (MSE) este super ok mai ales ultimul de pe windows 10 are o rata de detectie buna !

  2. Toma Romică spune:

    Perfect de acord cu tine. Chiar și Windows Defender (MSE) este bun dacă știi cum să folosești un PC.

  3. Toma Romică spune:

    Eu am spus că produsele Norman, K7 și AhnLab au crescut mult în ultimul timp și nu că le-aș recomanda în detrimentul altor produse care într-adevăr își merită locul în aceste teste. Cu McAfee am avut și eu în trecut experiențe oarecum neplăcute, așa că-ți dau dreptate. Este un produs destul de instabil în ultimul timp.

  4. vali spune:

    Cred ca pana la urma cel mai bun antivirus esti TU ca utilizator al unui pc!Atenția utilizatorului contează mai mult decât un antivirus!

  5. vali spune:

    „cu siguranta cine o sa foloseasca antivirusi ca ….norman antivirus ,ah lab ,k7 computing o sa fie ok……”

    de produsele astea ziceam eu . lasa ma cu bitdefender kasperski avira etc isi merita locul in testele lor !

    nu sunt de acord cu mcafee care este pe LOCUL 4 in super testul asta al lor din iunie . Luna trecuta am avut instalat vreo 2 saptamani McAfee Total Security 2015 si nu a fost in stare sa termine scanarea dar sa mai si deviruseze virusii gasiti,s-a blocat la 99% . Am asteptat vreo 20 de minute si nimic,pina la urma am dat restart la comp . Am cautat pe google si asta este o problemă cunoscută si de cei de la McAfee . SERIOS ? Pentru a putea corecta acest bug trebuie să faci urmatoarele :

    http://service.mcafee.com/faqdocument.aspx?id=TS102052&lang=en-US&prior_tid=130507077&AnswerID=16777216&turl==http%3A%2F%2Fkb.mcafee.com%2Fagent%2Findex%3Fpage%3Dcontent%26id%3DTS102052%26actp%3Dsearch%26viewlocale%3Den_US&searchid=1413174747459

    si ce incredere sa am eu atunci in testele astea?

  6. Toma Romică spune:

    Scriu de aproape 5 ani pe acest blog și am testat de-a lungul timpului cam toate produsele prezentate în aceste teste, așa că știu cu ce se mănâncă. Dacă aceste organizații aveau sediul în România, probabil erau abureli, așa cum spui tu. Dacă nu crezi în aceste organizați, ce-ar fi să-i întrebi personal pe cei de la Bitdefender, Kaspersky, AVIRA…etc ce părere au ei. Premiile luate de ei de-a lungul timpului sunt abureli?

  7. adi spune:

    Mai facut curios cu ahnlabv3 internet security asa ca o sa instalez si eu sa vad ce detectie are !

  8. Toma Romică spune:

    De ce nu? Toate cele trei soluții și-au îmbunătățit recent motoarele anti-malware, așa că nu mă miră prea mult aceste rezultate. AhnLab V3 Internet Security este cea mai plăcută surpriză în acest an (vezi de exemplu ultimele rezultate din aprilie pe Windows 7).

  9. vali spune:

    de unde si pina unde ne asiguri tu „ca testele desfășurate de aceste organizații nu sunt abureli” Ai fost acolo ai participat le testetele respective ?

  10. vali spune:

    cu siguranta cine o sa foloseasca antivirusi ca ….norman antivirus ,ah lab ,k7 computing o sa fie ok……

  11. Toma Romică spune:

    Atât a putut ESET în aceste teste. În cele realizate în luna februarie a fost un pic mai bine. AV-TEST, AV-Comparatives și Virus Bulletin (în special ele, dar mai sunt și altele) sunt apreciate și recunoscute la nivel mondial, așa că te asigur că testele desfășurate de aceste organizații nu sunt abureli.

  12. adi spune:

    nu cred ca, mcafee , trend micro ,norman ,ahnlab ,f secure ………e peste ESET !!!!!!!!!!!! nu cred asa ceva e o abureala si testele astea !!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *