1. Home
  2. /
  3. Teste Comparative
  4. /
  5. Testarea produselor de securitate pe Android (AV-TEST – iulie 2015)

Testarea produselor de securitate pe Android (AV-TEST – iulie 2015)

AV-TEST.org a publicat astăzi un nou test complex realizat pe 26 produse de securitate pentru Android. Testarea tuturor produselor (folosindu-se setările default) s-a făcut pe versiunea 5.1.1 a sistemului de operare Android. 


Au fost evaluate rata de detecție a produselor pe un set de 2.433 viruși descoperiți în ultimele 4 săptămâni și detectarea celor mai recenți viruși în timp real (3336 probe utilizate), impactul asupra bateriei, alarmele false generate, uşurinţa în utilizare și funcțiile oferite de respectivele produse. Produsele au trebuit să demonstreze capacitățile lor, folosindu-se de toate componentele și straturile de protecție pe care le oferă.

La categoria „protecție”, maximum de 6 puncte (detecție și protecție 100%) l-au obținut 13 produse testate: AhnLab, Antiy, Avira, Baidu, Bitdefender, ESET, G Data, Kaspersky Lab, Cheetah Mobile, Qihoo 360, Sophos, Norton și Trend Micro.


Cel mai mic punctaj la această categorie l-a obținut produsul PlayCastle National Vaccine (3.5 puncte). 

La categoria „impactul produsului de securitate asupra dispozitivului și numărul de alarme false, 22 produse au primit maximum de puncte. Punctajul cel mai mic a fost obținut de Sophos Mobile Security (5 puncte).


Per total, doar unsprezece produse au obținut maximum de 12 puncte: AhnLab, Antiy, Baidu, Bitdefender, ESET, G Data, Kaspersky Lab, Cheetah Mobile, Qihoo 360, Norton și Trend Micro.

Pentru acest test s-au folosit cele mai recente versiuni disponibile, cu toate actualizările efectuate la zi. Toate produsele testate au obținut certificatul AV-TEST.

Testul complex și rezultatele acestuia este disponibil aici. Mai multe informații despre procedurile de testare efectuate de AV-TEST.org pe fiecare categorie în parte găsiți aici.
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *