Testarea produselor de securitate pe Android (AV-TEST – mai/iunie 2015)

AV-TEST.org a publicat astăzi un nou test complex realizat pe 25 produse de securitate pentru Android. Testarea tuturor produselor (folosindu-se setările default) s-a făcut pe versiunea 5.1 a sistemului de operare Android (Lollipop). 


Au fost evaluate rata de detecție a produselor pe un set de aplicații malware (2.741) descoperite în ultimele 4 săptămâni, impactul asupra bateriei, alarmele false generate, uşurinţa în utilizare și funcțiile oferite de respectivele produse. Produsele au trebuit să demonstreze capacitățile lor, folosindu-se de toate componentele și straturile de protecție pe care le oferă.

Punctajul maxim oferit la categoriile “protecție” și “impactul produsului de securitate asupra dispozitivului” a fost de 12 puncte (6p+6p)maximum de puncte la cele două categorii fiind obținut de 12 produse testate.

La categoria “protecție”, maximum de 6 puncte l-au obținut 12 produse testate, cel mai mic punctaj revenind produsului PSafe Total (4 puncte). 

La categoria “impactul produsului de securitate asupra dispozitivului, majoritatea produselor au primit maximum de puncte, punctajul cel mai mic obținându-l McAfee Mobile Security (5 puncte).

Pentru acest test s-au folosit cele mai recente versiuni disponibile, cu toate actualizările efectuate la zi. Toate produsele testate au obținut certificatul AV-TEST.

Testul complex și rezultatele acestuia este disponibil aici. Mai multe informații despre procedurile de testare efectuate de AV-TEST.org pe fiecare categorie în parte găsiți aici.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.