Testarea produselor de securitate pe Android – Test AV-TEST.org (septembrie 2014)

AV-TEST.org a publicat ieri un nou test complex realizat pe 32 produse de securitate pentru Android. Testarea tuturor produselor (folosindu-se setările implicite) s-a făcut pe versiunea 4.4.4 a sistemului de operare Android. 


Au fost evaluate rata de detecție a produselor pe un set de aplicații malware (2.186) descoperite în ultimele 4 săptămâni, impactul asupra bateriei, alarmele false generate, uşurinţa în utilizare și funcțiile oferite de respectivele produse. Produsele au trebuit să demonstreze capacitățile lor, folosindu-se de toate componentele și straturile de protecție pe care le oferă.

Punctajul maxim oferit la categoriile “protecție” și “impactul asupra bateriei” a fost de 12 puncte (6p+6p)maximum de puncte la cele două categorii fiind obținut de 13 produse testate.

La categoria “protecție”, maximum de 6 puncte l-au obținut 15 produse testate, cel mai mic punctaj revenind produselor Bornaria Mobile Security 1.5 și NSHC Droid-X (2,5 puncte fiecare).

La categoria “impactul asupra bateriei” – impactul produsului de securitate asupra gradului de utilizare a dispozitivului, majoritatea produselor au primit maximum de puncte, punctajele cele mai mici obținându-le Norton și AVG.


Surpriza negativă a acestui test a fost produsul G Data Internet Security care, în urma punctajelor slabe obținute, nu a primit cerificatul AV-TEST.


Pentru acest test s-au folosit cele mai recente versiuni disponibile, cu toate actualizările efectuate la zi. 

Testul complex și rezultatele acestuia este disponibil aici, iar metodologia prin care a fost realizat acest test poate fi studiată aici. Mai multe informații despre procedurile de testare efectuate de AV-TEST.org pe fiecare categorie în parte găsiți aici.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.