Testarea produselor de securitate pe Android (AV-TEST.org – ianuarie 2015)

AV-TEST.org a publicat recent un nou test complex realizat pe 31 produse de securitate pentru Android. Testarea tuturor produselor (folosindu-se setările implicite) s-a făcut de această dată pe versiunea 5.0.1 a sistemului de operare Android (Lollipop). 


Au fost evaluate rata de detecție a produselor pe un set de aplicații malware (2.950) descoperite în ultimele 4 săptămâni, impactul asupra bateriei, alarmele false generate, uşurinţa în utilizare și funcțiile oferite de respectivele produse. Produsele au trebuit să demonstreze capacitățile lor, folosindu-se de toate componentele și straturile de protecție pe care le oferă.

Punctajul maxim oferit la categoriile “protecție” și “impactul produsului de securitate asupra dispozitivului” a fost de 12 puncte (6p+6p)maximum de puncte la cele două categorii fiind obținut de 17 produse testate.

La categoria “protecție”, maximum de 6 puncte l-au obținut 17 produse testate, cel mai mic punctaj revenind produselor Trustlook Antivirus (3,5 puncte) și Malwarebytes Anti-Malware (2,5 puncte). 

La categoria “impactul produsului de securitate asupra dispozitivului, majoritatea produselor au primit maximum de puncte, punctajul cel mai mic obținându-l AVG AntiVirus Free (4 puncte).

Pentru acest test s-au folosit cele mai recente versiuni disponibile, cu toate actualizările efectuate la zi. Toate produsele testate au obținut certificatul AV-TEST.

Testarea produselor de securitate pe Android


Testul complex și rezultatele acestuia este disponibil aici. Mai multe informații despre procedurile de testare efectuate de AV-TEST.org pe fiecare categorie în parte găsiți aici.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.