Acasă Antivirus Test dinamic AV-Comparatives – Evaluarea produselor de securitate în timp real (februarie...

Test dinamic AV-Comparatives – Evaluarea produselor de securitate în timp real (februarie – mai 2021)

68

AV-Comparatives a dat publicității ultimul test de tip „Real World Protection”. Realizat în perioada februarie – mai 2021 și publicat pe 15 iunie 2021, AV-Comparatives a evaluat produsele de securitate pe un Windows 10, 64-bit, cu unele programe de bază instalate și updatate la zi (Adobe Flash, Adobe Acrobat Reader, Java etc.). Testul a analizat capacitatea de protecție în timp real a produselor de securitate instalate (într-un mediu cât mai apropiat de o utilizare reală a unui calculator).

Test dinamic AV-Comparatives - Evaluarea produselor de securitate în timp real (februarie - mai 2021)

Pentru acest test s-au folosit un număr de 736 site-uri infectate (site-uri care odată ce erau accesate, descărcau malware-ul direct în calculator, site-uri care conțineau exploit-uri sau scripturi infectate și URL-uri care trimit utilizatorul către un website purtător de malware). 

Cazurile de testare utilizate acoperă o gamă largă de site-uri malițioase actuale și oferă informații despre protecția dată de produse (utilizând toate caracteristicile lor de protecție) în timp ce navighează pe web.

Metodologia completă de testare o găsiți aici.

Produsul Bitdefender Internet Security a obținut cel mai bun rezultat.

Produsele de securitate Avira, ESET, Malwarebytes, NortonLifeLock și Total Defense au obținut cele mai slabe rezultate. 

Produsul de securitate Malwarebytes a avut o rată a detecțiilor false mare (False Positives).

Graficul este împărțit în patru categorii: Blocat (PC protejat), Dependent de Utilizator (utilizatorul alege să blocheze manual infecția, atunci când softul îl alertează), Compromis (PC-ul este deja infectat) și False Positives (site-uri legitime detectate drept infectate). Domeniile / URL-urile non-malițioase blocate au fost considerate fals pozitive (FP).

Produse testate: 

Microsoft Defender nu a putut fi testat. Conform AV-Comparatives, părți din Microsoft Defender nu au fost actualizate corect. 🙂 

Testul poate fi studiat aici sau aici (numai graficul).

* aceste produse au primit premii mai mici din cauza alarmelor false

Acest test este un proiect comun al AV-Comparatives și al Facultății de Informatică și Inginerie a Calității din cadrul Universității Innsbruck. Este parțial finanțat de Republica Austria (denumirea oficială).

NOTĂAV-Comparatives subliniază faptul că deși unele produse pot obține uneori un nivel de protecție de 100% în teste, aceasta nu înseamnă că aceste produse vor proteja întotdeauna și complet împotriva tuturor tipurilor de amenințări de pe internet.

Articolul precedentWindows 11 este oficial
Articolul următorMai rapid, mai complex, mai puternic: Kaspersky VPN Secure Connection dezvăluie noi actualizări