Acasă Antivirus Test dinamic AV-Comparatives – Evaluarea produselor de securitate în timp real (februarie...

Test dinamic AV-Comparatives – Evaluarea produselor de securitate în timp real (februarie – mai 2021)

88
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

AV-Comparatives a dat publicității ultimul test de tip „Real World Protection”. Realizat în perioada februarie – mai 2021 și publicat pe 15 iunie 2021, AV-Comparatives a evaluat produsele de securitate pe un Windows 10, 64-bit, cu unele programe de bază instalate și updatate la zi (Adobe Flash, Adobe Acrobat Reader, Java etc.). Testul a analizat capacitatea de protecție în timp real a produselor de securitate instalate (într-un mediu cât mai apropiat de o utilizare reală a unui calculator).

Test dinamic AV-Comparatives - Evaluarea produselor de securitate în timp real (februarie - mai 2021)

Pentru acest test s-au folosit un număr de 736 site-uri infectate (site-uri care odată ce erau accesate, descărcau malware-ul direct în calculator, site-uri care conțineau exploit-uri sau scripturi infectate și URL-uri care trimit utilizatorul către un website purtător de malware). 

Cazurile de testare utilizate acoperă o gamă largă de site-uri malițioase actuale și oferă informații despre protecția dată de produse (utilizând toate caracteristicile lor de protecție) în timp ce navighează pe web.

Metodologia completă de testare o găsiți aici.

Produsul Bitdefender Internet Security a obținut cel mai bun rezultat.

Produsele de securitate Avira, ESET, Malwarebytes, NortonLifeLock și Total Defense au obținut cele mai slabe rezultate. 

Produsul de securitate Malwarebytes a avut o rată a detecțiilor false mare (False Positives).

Graficul este împărțit în patru categorii: Blocat (PC protejat), Dependent de Utilizator (utilizatorul alege să blocheze manual infecția, atunci când softul îl alertează), Compromis (PC-ul este deja infectat) și False Positives (site-uri legitime detectate drept infectate). Domeniile / URL-urile non-malițioase blocate au fost considerate fals pozitive (FP).

Produse testate: 

Microsoft Defender nu a putut fi testat. Conform AV-Comparatives, părți din Microsoft Defender nu au fost actualizate corect. 🙂 

Testul poate fi studiat aici sau aici (numai graficul).

* aceste produse au primit premii mai mici din cauza alarmelor false

Acest test este un proiect comun al AV-Comparatives și al Facultății de Informatică și Inginerie a Calității din cadrul Universității Innsbruck. Este parțial finanțat de Republica Austria (denumirea oficială).

NOTĂAV-Comparatives subliniază faptul că deși unele produse pot obține uneori un nivel de protecție de 100% în teste, aceasta nu înseamnă că aceste produse vor proteja întotdeauna și complet împotriva tuturor tipurilor de amenințări de pe internet.