Test AV-TEST.org pe Windows 8.1 (ianuarie/februarie 2015)

AV-TEST.org a publicat recent rezultatele ultimului test de laborator realizat în perioada ianuarie/februarie 2015. La test au participat un număr de 27 soluţii de securitate, platforma folosită pentru testarea produselor fiind Windows 8.1 (64-bit).

Criteriile de departajare luate în calcul au fost: 
  • Protecţia împotriva infecţiilor malware (viruși, viermi, troieni…etc)
  • Performanță (impactul produsului de securitate asupra sistemului în utilizarea zilnică – site-uri vizitate, descărcarea/instalarea/rularea de programe, copierea datelor)
  • Ușurința în utilizare, alarmele false generate la accesarea de site-uri legitime, programe legitime instalate detectate ca malware precum și blocarea unor acțiuni legitime ale diverselor programe instalate  
Produsele au fost evaluate timp de 2 luni (ianuarie și februarie 2015) printr-un test de tip “Real-World” (protecția împotriva atacurilor malware de tip zero-day, inclusiv amenințări web și viruși răspândiți prin e-mail – 2018 probe utilizate), dar și a unui test pentru detectarea malware-ului descoperit în lunile ianuarie/februarie (set de referință AV-TEST – 12.207 probe utilizate).

Maximum posibil pentru fiecare din cele trei criterii de departajare a produselor de securitate testate a fost de 6 puncte. 

La primul criteriu de departajare (Protecţia împotriva infecţiilor malware), zece produse au obţinut maximum de 6 puncte (Avast Free Antivirus 2015, Avira Antivirus Pro 2015, Bitdefender Internet Security 2015, F-Secure Internet Security 2015, Kaspersky Internet Security 2015, 360 AntiVirus 5.0, Norton Security 2015 și Trend Micro Internet Security 2015). Windows Defender a fost singurul produs cu 0 puncte, software-ul detectând doar cu puțin peste 70% din infecțiile malware de tip zero-day (media celor 2 luni) .

Dacă folosiți Windows 8 sau 8.1, recomand dezactivarea Windows Defender și instalarea unui produs de securitate de top pentru a vă proteja sistemul.

La al doilea criteriu de departajare (Performanță), numai Bitdefender, Kaspersky, 360 AntiVirus și PC Manager au obţinut maximum de puncte (6 puncte), cel mai slab la acest criteriu situându-se VIPRE Internet Security 2014 & 2015 (2 puncte). Windows Defender a fost undeva la mijloc, cu un scor de 4,5 p. 

La ultimul criteriu de departajare (Ușurința în utilizare) și mai ales pe “false positive”, Windows Defender a obținut maximum de 6 puncte, împreună cu alte 11 produse.După ce toate testele au fost finalizate, doar Bitdefender, Kaspersky și Qihoo 360 AV au obținut toate cele 18 puncte. Windows Defender a fost singurul produs care nu a reușit să câștige un certificat AV-TEST, certificat care se acordă numai produselor antivirus cu cel puțin 10 puncte obținute în total și cel puțin 1 punct pentru fiecare test în parte.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.