NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
AV-TEST.org a publicat recent rezultatele ultimului test de laborator realizat în perioada septembrie/octombrie 2014. La test au participat un număr de 24 soluţii de securitate, platforma folosită pentru testarea produselor fiind Windows 8.1 (64-bit).
Criteriile de departajare luate în calcul au fost:
- Protecţia împotriva infecţiilor malware (viruși, viermi, troieni…etc)
- Performanță (impactul produsului de securitate asupra sistemului în utilizarea zilnică – site-uri vizitate, descărcarea/instalarea/rularea de programe, copierea datelor)
- Ușurința în utilizare, alarmele false generate la accesarea de site-uri legitime, programe legitime instalate detectate ca malware precum și blocarea unor acțiuni legitime ale diverselor programe instalate
Produsele au fost evaluate timp de 2 luni (septembrie și octombrie) printr-un test de tip „Real-World”(protecția împotriva atacurilor malware de tip zero-day, inclusiv amenințări web și viruși răspândiți prin e-mail – 164 probe utilizate), dar și a unui test pentru detectarea malware-ului descoperit în lunile septembrie și octombrie (set de referință AV-TEST – 17.899 probe utilizate).
Maximum posibil pentru fiecare din cele trei criterii de departajare a produselor de securitate testate a fost de 6 puncte.
La primul criteriu de departajare (Protecţia împotriva infecţiilor malware), zece produse au obţinut maximum de 6 puncte (Avira, Kaspersky, Bitdefender, Symantec, Trend Micro, Comodo, G Data, F-Secure, Panda Free și AhnLab ). Windows Defender a fost singurul produs cu 0 puncte, software-ul detectând doar 70% din infecțiile malware de tip zero-day (media celor 2 luni) .
Dacă folosiți Windows 8 sau 8.1, recomand dezactivarea Windows Defender și instalarea unui produs de securitate de top pentru a vă proteja sistemul.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
La al doilea criteriu de departajare (Performanță), numai Avira, Kaspersky, Bitdefender și Kingsoft au obţinut maximum de puncte (6 puncte), cel mai slab la acest criteriu situându-se VIPRE Internet Security 2014 & 2015 (2 puncte). Windows Defender a fost undeva la mijloc, cu un scor de 4,5 p.
La ultimul criteriu de departajare (Ușurința în utilizare) și mai ales pe „false positive”, Windows Defender a obținut maximum de 6 puncte, împreună cu alte 7 produse.
La ultimul criteriu de departajare (Ușurința în utilizare) și mai ales pe „false positive”, Windows Defender a obținut maximum de 6 puncte, împreună cu alte 7 produse.
După ce toate testele au fost finalizate, doar Avira si Kaspersky au obținut toate cele 18 puncte. Windows Defender și ThreatTrack nu au reușit să câștige un certificat AV-TEST, care se acordă numai produselor antivirus cu mai mult de 10 puncte obținute în total și cel puțin 1 punct pentru fiecare test în parte.