Acasă Android Test AV-Comparatives: testarea antivirușilor pe Android (august 2015)

Test AV-Comparatives: testarea antivirușilor pe Android (august 2015)

11
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
AV-Comparatives a publicat astăzi un test complex realizat pe un număr de 15 aplicaţii Antivirus pentru Android, disponibili la data testării pe Google Play Store.

Au fost folosite 2 teste, primul dintre ele constând în evaluarea impactului asupra duratei de viaţă a bateriei. Pentru realizarea acestui test s-a măsurat consumul bateriei la deschiderea unor documente, vizualizarea unor fotografii, vizionarea unor clipuri pe YouTube, vizionarea unor filmulețe stocate pe dispozitiv, trimiterea și primirea unor e-mailuri, deschiderea unor site-uri web și desfășurarea unor convorbiri telefonice timp de 30 de minute. La acest test, aproape toate aplicaţiile testate au consumat mai puţin de 3% din baterie, ceea ce este foarte bine (doar McAfee a înregistrat un consum mai ridicat al bateriei). Următorul test a fost şi cel suprem, adică confruntarea antiviruşilor cu un set de 2.365 de aplicaţii infectate cu malware, culese cu câteva săptămâni dinaintea acestui test, desfășurat pe 13 iulie 2015. Toți antivirușii testați au avut o rată de detecţie de peste 98%, dar Trend Micro, Bitdefender, G Data și Antiy au obținut o detecţie maximă (100%), despărțite totuși în clasament de alarmele false generate (vezi imaginile de mai jos).

Sursa imaginilor: AV-Comparatives.org

Pentru cine are răbdare, testul complet poate fi studiat aici (EN).