Acasă Android Test AV-Comparatives: testarea antivirușilor pe Android (martie 2015). Vezi noii lideri.

Test AV-Comparatives: testarea antivirușilor pe Android (martie 2015). Vezi noii lideri.

22
NOTĂ: Unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Un antivirus instalat pe dispozitivele Android (tablete, telefoane mobile) a devenit în ultimul timp o necesitate, mai ales că sistemul de operare este o atracţie din ce în ce mai mare pentru hackeri.


Pe Google Play se găsesc destule aplicaţii antivirus gratuite sau cu plată, majoritatea dezvoltate de companii cu o experienţă vastă în domeniul securităţii IT.

Care este cel mai bun antivirus, conform ultimelor teste efectuate de AV-Comparatives?

AV-Comparatives a publicat recent un test complex realizat pe un număr de 12 aplicaţii Antivirus pentru Android (versiunile disponibile la data testării pe Google Play Store).



Aplicațiile antivirus testate:

  • AhnLab V3 Mobile 2.1.2.17
  • Anguanjia 5.0.0 
  • Antiy AVL for Android 2.3.10
  • avast! Mobile Security 4.0.7875 
  • Avira Antivirus Security 3.9
  • Bitdefender Mobile Security 2.36.716
  • ESET Mobile Security 3.0.1249
  • G Data Internet Security 25.7.1 
  • Kaspersky Internet Security 11.7.4.822
  • Qihoo 360 AntiVirus 1.3.3 
  • Quick Heal Total Security 2.01
  • Trend Micro Mobile Security 6.0 
Au fost folosite două teste, primul dintre ele fiind confruntarea antiviruşilor cu un set de 4.523 de aplicaţii infectate cu malware, culese în ultimele luni dinaintea acestui test. Așa numitele „aplicații potențial nedorite” nu au fost utilizate în test. Produsele au fost actualizate și testate pe data de 23 februarie 2015. Testul a fost realizat cu o conexiune activă la Internet pe smartphone-uri Android originale (nu s-au folosit emulatoare). Setul de testare a constat exclusiv pe fișiere .APK. O scanare la cerere a fost a efectuată prima dată. După aceasta, fiecare aplicație nedetectată a fost instalată manual. S-a făcut acest lucru pentru a permite produselor antivirus să detecteze malware folosind protecția în timp real. Cel de-al doilea test a fost testul fals-pozitiv, folosindu-se cele mai populare 200 de programe ad-free de pe Google Play Store. Dintre toate produsele testate doar Avast a produs o singură alarmă falsă. 

Antiy și Qihoo 360 au obținut un nivel de protecție maximă (100%), iar 7 produse au obținut un nivel de protecție de peste 99% (Avira, ESET, Avast, Ahnlab, Bitdefender, Kaspersky și Trend Micro).

După cum sugerează și imaginea de mai jos, avem doi lideri după acest test complex (Antiy și Qihoo 360), cu un scor perfect obținut (100%). 7 produse au obținut un rezultat de peste 99% în ceea ce privește rata de protecție (Avira, ESET, Avast, Ahnlab, Bitdefender, Kaspersky și Trend Micro).  Cel mai slab rezultat l-a obținut Anguanjia, cu un procent de sub 95%.


Pentru acest test complex s-a folosit un smartphone LG Nexus 5 cu Android 4.4.4. Testul complet realizat pentru luna martie 2015 poate fi studiat aici (EN).