Acasă Antivirus Test AV-Comparatives – Capacitatea programelor antivirus de a detecta fișiere malware pe...

Test AV-Comparatives – Capacitatea programelor antivirus de a detecta fișiere malware pe un sistem (martie 2015)

17
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
AV-Comparatives a publicat un nou test ce a avut ca obiectiv capacitatea programelor antivirus de a detecta fișiere malware pe un sistem la o scanare standard, având o conexiune stabilă la internet.


În acest test a fost evaluată o singură trăsătură antimalware a programelor, această caracteristică fiind foarte importantă pentru o soluție de securitate, putându-se identifica  astfel atacurile malware din alte surse decât de pe Internet și să detecteze fișiere malware deja prezente pe sistem.

Procedura de testare

Pentru acest test s-au utilizat 131.189 fișiere malițioase, de toate tipurile, care au fost colectate recent, adică într-o perioadă de câteva săptămâni sau luni înaintea efectuării testului.

De asemenea, a fost efectuat și un test false-positive. Toate programele care au avut o rată ridicată de rezultate fals pozitive le-au fost redus calificativul final cu cel puțin un nivel. De exemplu, un program care a avut o rată de detecție suficient de mare pentru a câștiga un premiu (Advanced+) a fost retrogradat la un premiu Advanced sau Standard dacă s-a produs o rată ridicată de alarme false. La acest test au luat parte 22 soluții antivirus.

Rezultatele testului:

Detectarea fișierelor malițioase 
Rezultate false positive
Calificativele finale obținute
Testul complet îl puteți studia aici.