Test AV-Comparatives – Capacitatea programelor antivirus de a detecta fișiere malware pe un sistem (martie 2015)

AV-Comparatives a publicat un nou test ce a avut ca obiectiv capacitatea programelor antivirus de a detecta fișiere malware pe un sistem la o scanare standard, având o conexiune stabilă la internet.


În acest test a fost evaluată o singură trăsătură antimalware a programelor, această caracteristică fiind foarte importantă pentru o soluție de securitate, putându-se identifica  astfel atacurile malware din alte surse decât de pe Internet și să detecteze fișiere malware deja prezente pe sistem.

Procedura de testare

Pentru acest test s-au utilizat 131.189 fișiere malițioase, de toate tipurile, care au fost colectate recent, adică într-o perioadă de câteva săptămâni sau luni înaintea efectuării testului.

De asemenea, a fost efectuat și un test false-positive. Toate programele care au avut o rată ridicată de rezultate fals pozitive le-au fost redus calificativul final cu cel puțin un nivel. De exemplu, un program care a avut o rată de detecție suficient de mare pentru a câștiga un premiu (Advanced+) a fost retrogradat la un premiu Advanced sau Standard dacă s-a produs o rată ridicată de alarme false. La acest test au luat parte 22 soluții antivirus.

Rezultatele testului:

Detectarea fișierelor malițioase 
Rezultate false positive
Calificativele finale obținute
Testul complet îl puteți studia aici.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.