1. Home
  2. /
  3. Security
  4. /
  5. Telefoanele mobile sunt din ce în ce mai frecvent ținta hackerilor

Telefoanele mobile sunt din ce în ce mai frecvent ținta hackerilor

Experții în securitate avertizează că telefoanele mobile sunt din ce în ce mai frecvent ținta hackerilor în ultima vreme și că aceștia pot fura, cu ajutorul unor viruși, date personale.

De altfel, spun ei, smartphone-urile vor deveni ținta numărul 1 a infractorilor cibernetici în decurs de cinci ani, relatează Sky News.

Telefoanele mobile sunt ținta hackerilorPractic, hackerii pot avea acces nedetectat la datele aflate în smartphone. În pericol sunt mai ales cei care accesează servicii de Internet banking sau alte aplicații unde e nevoie de informații personale. 
În prezent, aproape un sfert din populația lumii are un smartphone. În Marea Britanie, de exemplu, șase din 10 persoane au un astfel de gadget.

Un astfel de virus folosit de hackeri este deghizat sub forma unei reclame inocente. Când se dă click pe reclamă, virusul se infiltrează în dispozitiv. 


De fapt, nu mai deținem un telefon mobil, așa cum se întampla cu ani în urmă, ci un computer portabil, avertizează experții. 

„Nu e un telefon cu un computer atașat. E un computer cu un telefon atașat și e la fel de riscant de folosit cum e și desktopul de acasă”, explică comandantul de poliție Chris Greany, din Londra.

Cea mai sigură apărare rămâne instalarea programelor antivirus. 
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *