Acasă Android Telefoanele Android „trădează” locația utilizatorului

Telefoanele Android „trădează” locația utilizatorului

28
NOTĂ: Unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Majoritatea smartphone-urilor Android colectează date despre locația utilizatorului și le trimite la Google, chiar și atunci când serviciile de localizare sunt oprite. 

Telefoanele Android "trădează" locația utilizatorului
Website-ul de știri Quartz a raportat că telefoanele Android au colectat informații despre stâlpii de telefonie mobilă din apropiere și a împărtășit aceste detalii cu Google. Google a declarat pentru Quartz că informațiile nu au fost stocate niciodată și a susținut că Android va fi actualizat pentru a opri această practică. 

Problema a afectat telefoanele Android cu Google Play Services rulând în fundal. Google Play Services trebuie să acceseze multe dintre aplicațiile Google, iar framework-ul este preinstalat pe majoritatea smartphone-urilor Android destinate consumatorilor. 

Datele transmise de smartphone-uri ar putea fi folosite pentru a determina locația unei persoane. Telefoanele făceau acest lucru chiar și când serviciile de localizare erau oprite în meniul de setări și chiar dacă în telefon nu există nicio cartelă SIM. Nu există opțiunea de a dezactiva această practică.

Google a declarat că a colectat adresele turnurilor timp de 11 luni „ca un semnal suplimentar pentru a îmbunătăți viteza și performanța livrării mesajelor”. „Nu am încorporat niciodată Cell ID în sistemul nostru de sincronizare a rețelei, așa încât datele au fost imediat șterse”.

Grupul Privacy International a declarat că această descoperire arată că oamenii au „puțin control” asupra a ceea ce fac smartphone-urile în fundal. „Atunci când cumpărăm un smartphone, nu ne așteptăm să ne trădeze”, a declarat Millie Graham, Privacy International. 

„În timp ce Google declară în acest caz că va opri practica, se ridică întrebarea ce altceva face compania fără știrea utilizatorului și de ce”.