Acasă Diverse Tații moderni sunt preocupați de protejarea online a propriilor copii

Tații moderni sunt preocupați de protejarea online a propriilor copii

13
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Un sondaj realizat de Kaspersky Lab arată că tații moderni sunt foarte atenți la ce fac copiii pe Internet și se străduiesc să găsească echilibrul între a-i proteja și a le încuraja interesul pentru Internet și dispozitive de ultimă generație.

Marea majoritate a taților din zilele noastre se simt responsabili atât pentru susținerea financiară a familiei, cât și pentru securitatea cibernetică. Astfel, de obicei, tatăl este cel care instalează soluții de securitate pe dispozitivele de acasă.

86% dintre respondenți au spus că protejează PC-urile, 77% sunt atenți la securizarea smartphone-urilor, iar 63% folosesc un produs anti-malware pe tablete.

Tații moderni sunt preocupați de protejarea online a propriilor copii

„Poate de aceea, tații sunt mai înclinați (în comparație cu mamele) să își lase copiii să folosească diverse dispozitive, de la o vârstă fragedă. De exemplu, numărul taților care le dau smartphone-uri sau tablete copiilor, înainte de împlinirea vârstei de un an, este cel puțin dublu față de numărul mamelor care recunosc același lucru. În plus, tații tind să considere Internetul un lucru grozav pentru ei și copiii lor – două treimi dintre tații care au luat parte la sondaj au fost de acord cu asta”, potrivit studiului.

De asemenea, spre deosebire de mame, ei consideră că Internetul are un efect pozitiv asupra copiilor – asupra condiției lor fizice și mentale, performanțelor școlare, viitoarei profesii și asupra vieții lor, în general.

De exemplu, 45% dintre tați cred că micuții lor se simt mai siguri pe ei și mai în largul lor cu prietenii, datorită Internetului, iar peste un sfert (29%) consideră că Internetul le ajută copiii să-și organizeze timpul mai bine.

Studiul mai arată că gadget-urile pentru copii sunt cumpărate îndeosebi de tați, pentru a evita situațiile în care copilul s-ar putea simți exclus din grupul de prieteni – de exemplu, jumătate dintre tați le-au cumpărat copiilor un computer sau un laptop, cu această idee în minte, se mai arată în sondaj.

În plus, tații au convingerea că, în prezent, copiii ar trebui să știe să folosească dispozitivele digitale, iar peste o treime (36%) le-au cumpărat băieților sau fetelor lor o tabletă din acest motiv.