Acasă IT News Studiu: Peste 70% dintre românii din mediul urban au în plan să...

Studiu: Peste 70% dintre românii din mediul urban au în plan să facă achiziții de Black Friday, iar aproape jumătate dintre ei intenționează să plătească online

14
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

71% dintre românii din mediul urban intenționează să facă achiziții de Black Friday în acest an, iar 44% dintre aceștia au în plan să plătească online achizițiile făcute. Remarcabilă este deschiderea mai mare a românilor față de plățile online, în măsura în care numărul celor care vor să achite produsele comandate online, prin card bancar, a crescut semnificativ în ultimii ani, se arată într-un studiu realizat la începutul lunii noiembrie.

Studiu: Peste 70% dintre românii din mediul urban au în plan să facă achiziții de Black Friday, iar aproape jumătate dintre ei intenționează să plătească online

De asemenea, încrederea românilor în modalitatea de plată online este mai mare comparativ cu anii precedenți, aproape 60% dintre respondenți menționând că au încredere mai mare în plata online cu cardul față de anul trecut.

“Tot mai mulți români înțeleg avantajele plăților online cu cardul. De aceea nivelul de încredere în această modalitate de plată a crescut în ultima perioadă. Este o tendință ce se va amplifica, sprijinită și de campaniile de susținere a plăților online ale marilor magazine din comerțul electronic și de procesatorii de plăți. Chiar și așa, analizând întreaga industrie locală de e-commerce, aproximativ 50% dintre magazinele online nu au încă integrat un modul de plăți online care să le permită clienților acestora să achite comenzile prin Internet, cu cardul”, a spus Sandu Băbășan, directorul general al Blugento.

Totodată, printre beneficiile apreciate de românii care fac plăți online cu cardul sunt: rapiditatea tranzacției online (31%), confortul plăților în sine (29%), precum și ușurința în folosirea sistemului de plăți (18%). În plus, aproape 80% dintre românii din mediul urban sunt familiarizați cu plățile online, aceștia apelând la această modalitatea de plată cel puțin o dată pe lună.

„Cât privește comportamentul respondenților față de produsele plătite online, 87% dintre aceștia spun că nu s-au aflat niciodată în situația de a returna produsele cumpărate de Black Friday. 43% dintre respondenți nu și-au stabilit o listă de produse pe care vor să le cumpere anul acesta de Black Friday și vor decide după ce vor analiza ofertele magazinelor. De altfel, oferta și reducerile practicate cu ocazia acestui eveniment de shopping sunt definitorii și pentru cei care au deja o listă de cumpărături (43% dintre respondenți), dar care se vor orienta în procesul de achiziție de produse în funcție de ofertele pe care le vor găsi”, conform studiului citat.

În ceea ce privește bugetul românilor pentru achizițiile de Black Friday, 29% au pus de-o parte între 200 și 500 de lei, 25% între 500 și 1.000 de lei, 13% între 1.000 și 1.500 de lei, iar 9% între 1.500 și 3.000 de de lei.

Studiul „Încrederea românilor în plățile online” a fost realizat în perioada 3 — 9 noiembrie 2017 pe un eșantion de 1.839 de respondenți majori, din mediul urban, de iVox.

Sursa: infomm.ro