Acasă Diverse Studiu: Patru din zece persoane (42%) preferă să se întâlnească fizic doar...

Studiu: Patru din zece persoane (42%) preferă să se întâlnească fizic doar cu cineva care are anticorpi sau un certificat de vaccinare

45
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Într-o perioadă de autoizolare și restricții, consumatorii acordă mai multă atenție sănătății și siguranței personale în timpul întâlnirilor, potrivit unui nou raport comandat de Kaspersky. Patru din zece persoane (42%) preferă să se întâlnească fizic doar cu cineva care are anticorpi sau un certificat de vaccinare. Consumatorii au devenit, în general, tot mai reticenți la întâlnirile față în față, încă de la începutul pandemiei. Numărul celor care nu se întâlnesc deloc în lumea reală cu persoanele cu care sunt compatibili s-a dublat (de la 16% la 35%).

Studiu: Patru din zece persoane (42%) preferă să se întâlnească fizic doar cu cineva care are anticorpi sau un certificat de vaccinare

Evenimentele generate de pandemia globală au schimbat semnificativ multe dintre activitățile noastre zilnice, iar întâlnirile nu fac excepție. În timpul perioadelor de auto-izolare forțată, oamenii au petrecut mai mult timp pe aplicațiile de dating, iar numărul de utilizatori este în creștere.

Cererile în ceea ce privește accesul online la statusul unei persoane privind vaccinarea sunt un rezultat evident al pandemiei, totuși, a cunoaște față în față pe cineva întâlnit inițial online pare să genereze mai multe îngrijorări decât simpla îngrijorare în legătură cu îmbolnăvirea. În general, 50% dintre utilizatori resimt discomfort sau nesiguranță (18%) atunci când au o întâlnire față în față cu cineva.

Pentru a atenua unele dintre aceste griji, majoritatea (72%) dintre cei care folosesc site-uri și aplicații de dating online vor să vorbească mai întâi telefonic sau video înainte de a fi de acord să se întâlnească cu persoana respectivă.

„Cu toate politicile și restricțiile de ședere la domiciliu din întreaga lume, întâlnirile online par să joace un rol major în viața oamenilor de astăzi. Totuși, tranziția de la „online” la „offline” este un pas foarte mare pentru mulți: aceasta nu ține doar de situația medicală, ci și de mai multe riscuri bine cunoscute, legate de o primă întâlnire cu un om străin. Pentru a continua să vă bucurați în siguranță de întâlnirile online și offline, este important să fiți conștienți de datele pe care le împărtășiți cu persoanele cunoscute online – astfel încât, dacă vă răzgândiți cu privire la întâlnirea cu cineva, să aveți întotdeauna control asupra situației, asupra informațiilor pe care le-ați împărtășit și a modului în care acestea pot fi utilizate”, spune David Jacoby, cercetător în securitate la Kaspersky.

„La urma urmei, nevoia de a ne întâlni față în față este cea mai umană nevoie, mai ales după luni de izolare. Oamenii sunt creaturi sociale, avem nevoie de companie, schimburi sociale și apropiere, chiar și apropiere fizică. Sigur, aplicațiile de dating au făcut posibilă conectarea cu oameni noi în timpul pandemiei. Virtual. O întâlnire fizică este cu totul altceva. Este vorba despre limbajul corpului, miros și atingere. Doar atunci când aceste semnalmente se reunesc putem decide cu adevărat ce simțim pentru acea persoană. Pandemia ne-a zguduit. Multe lucruri pe care le-am considerat normale înainte de pandemie s-au schimbat, iar insecuritățile, în special în ce privește contactul fizic, sunt enorme. De aceea e normal ca utilizatorii aplicațiilor de dating să fie precauți – insistând să se întâlnească doar cu cei care își iau în serios nevoia de securitate și siguranță personală. Pentru că a simți că ești luat în serios este un aspect esențial în construirii unei relații „, spune terapeutul Birgitt Hölzel de la cabinetul Liebling + Schatz din München.

Iată câteva sfaturi simple pe care Kaspersky vi le oferă, pentru a vă ajuta să păstrați în siguranță datele personale în timpul întâlnirilor online:

  • Distribuiți fotografii care nu conțin indicia cu privire la adresa personală sau la compania pentru care lucrați. În schimb, trimiteți fotografii din călătorii sau cu anumite atracții turistice, fără date personale sau alte persoane.
  • Utilizați funcția de messenger încorporată a platformelor de întâlniri în loc să divulgați numărul de telefon sau să accesați alte aplicații de mesagerie. Dacă decideți să mutați conversația pe o altă aplicație, nu uitați să o configurați pentru a vă păstra datele private și în siguranță.
  • Utilizați o soluție de securitate eficientă care oferă protecție avansată pe mai multe dispozitive. De exemplu, Kaspersky Security Cloud vă poate ajuta să vă gestionați aplicațiile și să eliminați permisiunile acolo unde acest lucru nu este necesar.

Pentru ca întâlnirile offline să fie sigure și plăcute, puteți urma sfaturi simple, recomandate de terapeutul Stefan Ruzas de la cabinetul din München Liebling + Schatz:

  • Întâlniți-vă întotdeauna în public de câteva ori, la un restaurant, la o plimbare sau la film.
  • Lăsați cuiva în care aveți încredere toate detaliile întâlnirii – când, unde și cu cine vă vedeți
  • Nu vă stabiliți întâlniri aproape de casă. În acest fel nu puteți fi urmărit.
  • De asemenea, nu vă dați adresa imediat.
  • Dacă vă neliniștește ceva cu privire la persoana cu care v-ați văzut, încheiați întâlnirea. Nu aveți nicio obligație.
  • Aveți încredere în instinctele voastre, nu în persoane necunoscute

Raportul complet este disponibil aici.

În iunie 2021, Kaspersky a delegat compania Sapio să efectueze un sondaj online cu peste 18.000 de respondenți pentru a explora rolul aplicațiilor de dating și starea actuală a tehnologiei și a relațiilor. Eșantionul a inclus 2.000 de respondenți din Marea Britanie, 1000 din fiecare țară: SUA, Franța, Germania, Spania, Italia, Olanda; și 500 din următoarele: Elveția, Austria, Republica Cehă, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Africa de Sud, Turcia, Egipt, China, Japonia, India, Australia, Indonezia, Brazilia, Columbia, Chile, Peru, Argentina, Mexic și Rusia.