1. Home
  2. /
  3. Security
  4. /
  5. Studiu Google: Gestionarea problemelor ce țin de securitatea datelor (Experţi vs Non Experţi)

Studiu Google: Gestionarea problemelor ce țin de securitatea datelor (Experţi vs Non Experţi)

Majoritatea oamenilor nu își gestionează corespunzător problemele ce țin de securitatea datelor și nu își prioritizează activitățile atunci când folosesc dispozitivele electronice pentru a se asigura că beneficiază de securitatea de care au nevoie, conform unui studiu realizat de compania Google. 

Lansat ieri, studiul analizează modul în care oamenii obișnuiți, fără cunoștințe tehnice, își gestionează activitățile ce țin de securitatea în domeniul online, în comparație cu experții din acest domeniu. În urma studiului s-a observat că terenul comun al acestor două grupuri este reprezentat de atenția acordată folosirii unor parole puternice în mediul online, însă, în ceea ce privește restul de pași ce trebuie executați pentru protejarea datelor, s-au observat discrepanțe majore între activitățile pe care le întreprind cele două grupuri de utilizatori.  

Datele arată că 35% din experții în tehnologie sunt de acord că instalarea actualizărilor de software este una dintre practicile ce stau pe primul loc atunci când vine vorba de securitatea datelor, în timp ce numai 2% din utilizatorii obișnuiți văd astfel aceste acțiuni ca fiind prioritare în activitatea din mediul online.


„Este o discrepanță foarte mare între cele două grupuri”, a declarat Gerhard Eschelbeck, directorul securității cibernetice de la Google. Diferențe destul de mari sunt între cele două grupuri și când vine vorba despre folosirea de antiviruși. 42% dintre utilizatorii obișnuiți spun că astfel de programe sunt esențiale pentru securitatea datelor, în timp ce numai 2% dintre experți sunt de acord cu acest lucru.


„Antivirusul este un program util, însă nu este singura soluție pe care utilizatorii o pot adopta pentru a beneficia de securitate, cu atât mai mult cu cât astfel de programe nu fac față noilor generații de atacuri cibernetice”, a declarat Eschelbeck, care este de părere că datoria experților este să facă astfel de informații cât mai accesibile pentru utilizatorii obișnuiți, fără cunoștințe tehnice.


Sursa: HotNews


DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *