⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK5358

Studiu GlobalWebIndex: Consumatorii români de internet urmăresc programele TV clasice mai mult decât pe cele online

Conform studiului GlobalWebIndex, cea mai amplă cercetare a consumatorilor digitali realizată la nivel global, care, pentru prima dată, include date din România, peste 50% dintre utilizatorii români de internet se uită în continuare la conținut TV clasic liniar, în timp ce doar 20% folosesc servicii de streaming de conținut online pentru aceeași perioadă de timp.

Studiu: Consumatorii români de internet urmăresc programele TV clasice mai mult decât pe cele online

Mai mult decât atât, circa 17% dintre cei chestionați declară că nu folosesc servicii de televiziune plătite, potrivit aceluiași studiu.

Totodată, în ceea ce privește consumul de media, studiul relevă că 84% dintre românii conectați folosesc telefoanele mobile pentru a socializa sau pentru a-și verifica e-mailul în timp ce se uită la televizor. Și cu toate că 66% dintre cei intervievați declară că sunt interesați de filme, doar 41% se uită pe YouTube la trailere și doar 24% au un cont de Netflix (deși 40% spun că se uită la conținut pe Netflix, deoarece un cont poate fi împărțit de mai mulți utilizatori). Netflix este cea mai populară platformă de VOD pentru filme.

În ceea ce privește consumul digital în general, GlobalWebIndex arată că românii folosesc în cea mai mare măsură aplicațiile de social networking (92%), acestea fiind urmate de cele de chat și mesagerie (89%), navigație (71%), muzică (61%) și jocuri (54%), ultimul loc fiind ocupat de aplicațiile bancare pe care doar 34% dintre români declară că le folosesc.

Românii utilizează adeseori YouTube, Google Maps și Waze.

Dintre aplicațiile de social networking, Facebook conduce puternic în preferințele românilor cu 80%, fiind urmat de Facebook Messenger – 73%, aproape la egalitate cu WhatsApp, cu 72%.

Același studiu, realizat la nivel global, arată că cei mai mulți dintre români sunt îngrijorați de modul în care companiile folosesc datele lor personale, iar 45% folosesc AD blockers pentru că sunt de părere că sunt prea multe reclame pe internet și că acestea sunt intruzive, enervante și nerelevante. La nivel european, 40% dintre utilizatorii de internet folosesc un Ad blockers, iar la nivel mondial 50% (58% bărbați și 42% femei).

Cifră interesantă GlobalWebIndex: Doar 14% dintre utilizatorii de internet (la nivel mondial) au dat clic pe o reclamă în luna ianuarie 2019.

P.S. Conform datelor analitice obținute cu ajutorul site-ului PageFair, peste 40% dintre vizitatorii acestui blog (chiar și peste 50% în unele zile) folosesc zilnic un AD blockers, deși nu au existat niciodată reclame intruzive, enervante și nerelevante inserate, așa că personal nu cred în motivația românilor de a folosi un AD blockers (aceasta este și motivația la nivel mondial a utilizatorilor de internet). În general, motivele sunt altele la români.

Cea de-a 10-a ediție a studiului GlobalWebIndex a intervievat peste 110.000 de persoane din mai mult de 40 de țări și pentru prima dată include date și despre consumatorii digitali români, datorită eforturilor consolidate ale agențiilor Starcom și Zenith Media de a aduce acest studiu global și în România.

Notă: Unele articole pot conține linkuri de afiliere.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.