Acasă Diverse Studiu Ericsson ConsumerLab: 10 tendințe care vor defini anul 2016

Studiu Ericsson ConsumerLab: 10 tendințe care vor defini anul 2016

9
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Ultimul raport Ericsson ConsumerLab privind cele mai importante 10 tendințe de consum pentru anul 2016 arată faptul că utilizatorii se așteaptă ca inteligența artificială să înlocuiască smartphone-urile și să permită interacțiunea nemijlocită cu obiectele din jurul nostru. De fapt, jumătate dintre utilizatorii de smartphone-uri chiar se așteaptă ca acestea să devină depășite în următorii cinci ani.


Raportul indică, de asemenea, faptul că ritmul de adopție a tehnologiilor noi este mai rapid ca niciodată, ele ajungând mai repede ca oricând să fie disponibile și adoptate la scară largă de populație.

10 tendințe care vor defini anul 2016
Sursa infografic
Iată cele mai importante 10 tendințe care vor defini anul 2016:

1.Efectul rețelei asupra stilului de viață. În acest moment, patru din cinci oameni experimentează efectul faptului că, pe măsură ce serviciile online sunt folosite de mai multe persoane, beneficiile aduse de acestea cresc. La nivel global, unu din trei consumatori participă deja în diferite forme ale economiei colaborative.
2. Nativi de streaming. Adolescenții de astăzi consumă zilnic mai mult conținut YouTube decât oricare alt grup de vârstă. Astfel, 46% dintre respondenții cu vârste între 16 și 19 ani petrec în fiecare zi o oră sau mai mult pe YouTube.
3. Inteligența artificială va ucide epoca privitului în ecranul telefonului. Inteligența artificială va permite interacțiunea directă cu obiectele din jurul nostru, eliminând nevoia de a folosi un ecran de smartphone. Mai mult, jumătate dintre utilizatorii de smartphone-uri cred că aceste dispozitive vor fi depășite în următorii cinci ani de zile.
4. Virtualul devine real. Consumatorii vor să folosească tehnologii virtuale pentru activități de zi cu zi, precum vizionatul evenimentelor sportive sau realizarea de apeluri video. Mai mult, 46% dintre ei și-ar dori să-și poată imprima propria mâncare.
5. Case senzoriale. 55% dintre utilizatorii de smartphone-uri cred că, în următorii cinci ani, materialele folosite pentru construcția caselor ar putea include senzori care să monitorizeze apariția mucegaiului, a infiltrărilor de apă sau problemele de electricitate care apar în timp. Astfel, s-ar putea să fie nevoie să regândim complet conceptul caselor inteligente.
6. Un mod mai inteligent de a face naveta. Cei care fac naveta și-ar dori să-și poată utiliza mai bine timpul, în loc să se simtă doar ca niște obiecte pasive prinse în tranzit. 86% dintre ei ar folosi servicii personalizate de navetă, dacă acestea ar fi disponibile.
7. Chat de urgență. Rețelele sociale s-ar putea transforma în modul preferat de a contacta serviciile de urgență. Șase din 10 consumatori ar fi, de asemenea, interesați într-o aplicație care să ofere informații în caz de dezastru.
8. „Internables”. Senzorii interni care măsoară sănătatea corpului nostru și cât de bine ne simțim ar putea deveni la fel de populare ca dispozitivele wearable. Opt din 10 consumatori și-ar dori să folosească tehnologia pentru a-și îmbunătăți diferite percepții senzoriale și abilități cognitive precum simțul văzului, al auzului sau memoria.
9. Orice este expus hackerilor. Cei mai mulți utilizatori de smartphone-uri sunt convinși că activitățile de hacking și virușii vor continua să fie o problemă generală. Totuși, un efect pozitiv care se observă este că unu din cinci au declarat că au mai multă încredere într-o organizație care a trecut printr-un atac cibernetic, dar a remediat problema.
10. Jurnaliști – cetățeni ai Internetului. Consumatorii împărtășesc mai multe informații ca niciodată și cred că, astfel, au mai multă influență asupra societății. Mai mult de o treime cred că demascarea unei companii corupte în medul online are mai mult impact decât reclamarea ei către poliție.


Sursa: capital.ro