Acasă Diverse Studiu: Copiii aleg distracţia pe internet în timp ce părinţii îi vor...

Studiu: Copiii aleg distracţia pe internet în timp ce părinţii îi vor programatori

7
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Copiii au acces la tehnologie de la vârste tot mai fragede și ajung să petreacă chiar și peste două ore pe zi la un dispozitiv, arată noua ediție a studiului Părinții Copiilor Digitali, realizat de Open-I Research pentru Itsy Bitsy și Orange.

74 % dintre copii folosesc internetul în primul rând pentru conținut video: desene animate sau filmulețe amuzante și 59% pentru jocuri, relevă studiul. În schimb, cei mai mulți dintre părinții copiilor digitali ar vrea să-i înscrie la un curs de informatică sau robotică, domenii pe care le estimează ca o premiză pentru un viitor de succes.

„În contextul actual, în care smartphone-ul este aproape o extensie a corpului, ce îți poate oferi acces instant la aproape orice fel de entertainment, socializare și informare, părintele are un rol foarte dificil. El este în postura de a proteja copilul de potențialele pericole ale accesării internetului și rețelelor de socializare, dar și de dependența pe care o poate da mediul online. În același timp, părintele român, în cazul de față din capitală, vrea să aibă un copil adaptat, care să poată folosi tehnologia în avantajul său, și nu puțini văd IT&C-ul un domeniu de viitor pentru copilul lor.” a spus Adina Nica, Consultant Open-I Research.

Accesul copiilor la tehnologie

Cei mai mulți părinți respondenți au declarat că prima oară când copiii lor au avut acces la un dispozitiv digital a fost în jurul vârstei de 3-4 ani (peste 41%), fiind îndeaproape urmați de cei cu copii foarte mici, cu vârste până în 2 ani (peste 26%).

Frapant este faptul ca 37% dintre micuții de 0-2 ani au acces la device-uri cel puțin jumătate de oră pe zi, iar ceilalți 63% petrec până în jumătate de oră pe zi la aceste dispozitive, în condițiile în care specialiștii recomandă ca cei mici de pană la 2 ani să nu stea în fața ecranelor deloc.

De la 4 ani în sus, potrivit studiului, cei mai mulți copii ajung deja să petreacă peste 30 de minute pe zi în fața ecranului, ajungând ca, la vârstele de 7 ani și peste, să petreacă chiar și peste 2 ore pe zi la un dispozitiv digital.

Cele mai folosite device-uri în rândul copiilor sunt smartphone-ul și tableta, acestea fiind utilizate adesea în paralel.

Totodată, copiii intră în mediul digital cel mai mult în pauzele de relaxare, în weekenduri și când călătoresc, iar de multe ori sunt supravegheați de un adult (82%).

În ceea ce privește conturile pe care le au pe internet copiii, cele mai multe sunt pe platforme de jocuri (jumătate dintre copiii cu vârste peste 7 ani au astfel de conturi), iar după 10 ani cei mai mulți copii au cont de email și pe rețele de socializare (54% în rețele de socializare).

Studiu: Copiii aleg distracţia pe internet în timp ce părinţii îi vor programatori

Sursa