Acasă Diverse STUDIU: 78% dintre români susţin că se pricep la calculatoare doar pentru...

STUDIU: 78% dintre români susţin că se pricep la calculatoare doar pentru că ştiu să le deschidă şi să verifice conexiunea la internet!!!

131
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Ştim foarte bine că românii sunt praf şi pulbere la competenţe digitale (suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană). Cel mai recent studiu local (realizat de ICDL împreună cu Cult Market Research) arată că pentru marea majoritate a românilor competențele digitale se rezumă la căutarea de informații pe internet (72%), la editarea unui text (65%) sau la cunoașterea unor noțiuni de bază atunci când vine vorba de securitatea datelor (55%).


În mentalitatea românilor, dobândirea unei certificări într-un anumit domeniu este nu mai mult decât un act obligatoriu care să le asigure viitorul (intrarea la facultate, avansarea în carieră, etc.), nicidecum o dovadă a dobândirii reale ale unor anumite competențe. Același studiu condus de ICDL împreună cu Cult Market Research ne arată că această realitate este construită încă de pe băncile primilor ani de școală, când elevii nu acordă destulă atenție orelor de TIC sau informatică și ajung acum să resimtă carențele acumulate.

STUDIU: 78% dintre români susţin că se pricep la calculatoare doar pentru că ştiu să le deschidă şi să verifice conexiunea la internet!!!
Sursa infografic: https://ecdl.ro/uploads/stiri/resources/files/infografic_ICDL.png