Acasă IT News Startup-ul brașovean Mondly a fost cumpărat de Pearson, cea mai mare companie...

Startup-ul brașovean Mondly a fost cumpărat de Pearson, cea mai mare companie educativă din lume

263
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Startup-ul brașovean Mondly, fondat de frații Alexandru și Tudor Iliescu, a fost achiziționat de compania britanică de educație Pearson.

Aplicaţia Mondly a fost apreciată de-a lungul timpului de utilizatori, dar și de Apple, care a inclus produsul românilor în topurile sale. Mondly a devenit una dintre cele mai importante aplicații de limbi străine. În momentul de față se află în top 5 mondial ca număr de download-uri.

Startup-ul brașovean Mondly a fost cumpărat de Pearson, cea mai mare companie educativă din lume

Mondly oferă cursuri de limba engleză și alte 40 de limbi în aplicația sa, pe site, dar și prin integrarea realității virtuale și augmentate. Mondly oferă cursuri și pentru persoane obișnuite, dar și pentru profesioniști.

„Misiunea Mondly a fost să facă învățarea limbilor străine distractivă, ușoară și accesibilă pentru toată lumea. Suntem încântați să ne unim forțele cu Pearson, cea mai importantă companie de învățare din lume, pentru a ne ajuta să ne atingem obiectivul la o scară mult mai mare. Împreună vom lucra pentru a modela viitorul învățării limbilor străine”, a declarat Alex Iliescu, CEO și co-fondator Mondly, cu ocazia vânzării startup-ului către britanici.

„Achiziția marchează o nouă direcție pentru strategia noastră digitală, pentru că ne oferă un avantaj în zona învățării de limbi străine direct de către utilizatori. Mondly crește rapid și e un business profitabil care ne extinde business-ul de până acum”, a spus Andy Bird, CEO al Pearson.

Pearson speră ca Mondly să accelereze divizia de limbi străine și limba engleză în 2023. Achiziția va permite Pearson să ofere o propunere integrată pe piață. Oferă sinergii și posibilității de cross-selling pentru portofoliul său. Echipa Mondly, inclusiv fondatorii, vor fi parte a Pearson English Language Learning division.

Firma britanică Pearson este cea mai mare companie educativă din lume care deţine, printre altele, Financial Times şi The Economy Group.

https://en.wikipedia.org/wiki/Pearson_Education