Stai prea mult în faţa calculatorului? Iată ce poţi face pentru a-ţi proteja vederea

Vederea e afectată dacă stai foarte mult timp în faţa calculatorului sau televizorului. Însă ce poţi să faci ca să nu-ţi obosească ochii foarte mult? Mai mult de 60% dintre americani au probleme din cauza că lucrează multe ore pe laptop sau computer.

Durerile de cap şi vederea înceţoşată sunt doar câteva dintre efectele negative, aminteşte Tech Insider, citat de ziare.com. După doar două ore în faţa unui ecran, începi să ai astfel de simptome.

Iar dacă stai la muncă 8 ore la laptop, te mai uiţi şi la display-ul telefonului pe drum, iar apoi la televizor după ce ajungi acasă, atunci experţii consultaţi de sursa citată au câteva sfaturi pentru tine.
Măreşte textul: Dacă textul pe care îl citeşti este mic, atunci ar trebui să măreşti fontul. Ochii obosesc mai repede atunci cand te straduiesti sa vezi ceva care o dimensiune redusa.

Clipește mai des: Când te uiţi la un ecran mai mult timp, ai tendinţa să clipeşti mai rar decât în alte condiţii. În consecinţă, ar trebui să clipeşti mai des, deoarece în acest mo
d te asiguri că ochii vor fi umeziţi şi nu vei mai vedea în ceaţă.

Luminozitatea: Un ecran prea luminos dăunează vederii, aşa că ar trebui să îl faci puţin mai „întunecat” sau să acoperi ecranul cu un strat protector.

Regula celor 20 de minute: Specialiştii recomandă ca la fiecare 20 de minute să-ţi iei privirea de la ecran si să te uiţi timp de 20 de secunde la un obiect care se află la o distanţă de 5-6 metri de tine.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.