Acasă Diverse Stai prea mult în faţa calculatorului? Iată ce poţi face pentru a-ţi...

Stai prea mult în faţa calculatorului? Iată ce poţi face pentru a-ţi proteja vederea

5
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Vederea e afectată dacă stai foarte mult timp în faţa calculatorului sau televizorului. Însă ce poţi să faci ca să nu-ţi obosească ochii foarte mult? Mai mult de 60% dintre americani au probleme din cauza că lucrează multe ore pe laptop sau computer.

Durerile de cap şi vederea înceţoşată sunt doar câteva dintre efectele negative, aminteşte Tech Insider, citat de ziare.com. După doar două ore în faţa unui ecran, începi să ai astfel de simptome.

Iar dacă stai la muncă 8 ore la laptop, te mai uiţi şi la display-ul telefonului pe drum, iar apoi la televizor după ce ajungi acasă, atunci experţii consultaţi de sursa citată au câteva sfaturi pentru tine.
Măreşte textul: Dacă textul pe care îl citeşti este mic, atunci ar trebui să măreşti fontul. Ochii obosesc mai repede atunci cand te straduiesti sa vezi ceva care o dimensiune redusa.

Clipește mai des: Când te uiţi la un ecran mai mult timp, ai tendinţa să clipeşti mai rar decât în alte condiţii. În consecinţă, ar trebui să clipeşti mai des, deoarece în acest mo
d te asiguri că ochii vor fi umeziţi şi nu vei mai vedea în ceaţă.

Luminozitatea: Un ecran prea luminos dăunează vederii, aşa că ar trebui să îl faci puţin mai „întunecat” sau să acoperi ecranul cu un strat protector.

Regula celor 20 de minute: Specialiştii recomandă ca la fiecare 20 de minute să-ţi iei privirea de la ecran si să te uiţi timp de 20 de secunde la un obiect care se află la o distanţă de 5-6 metri de tine.