Acasă Diverse SRI: România a devenit o țintă a atacurilor cibernetice sponsorizate statal

SRI: România a devenit o țintă a atacurilor cibernetice sponsorizate statal

3

România a devenit o ţintă a atacurilor cibernetice sponsorizate de alte state, asupra infrastructurii critice, din care fac parte instituţii cheie sau reţele de utilităţi, dar şi a atacurilor infracţionale asupra băncilor şi serviciilor infracţionale, a susținut directorul Centrului Naţional Cyberint din SRI, Florin Cosmoiu. 

SRI: România a devenit o țintă a atacurilor cibernetice sponsorizate statal

„În acest domeniu pericolele cu care ne confruntăm în fiecare zi sunt din multe părţi. Sunt atacuri sponsorizate de state care ţintesc, să zicem, instituţii strategice ale unei ţări, infrastructuri critice. Aceste atacuri au loc în fiecare ţară, şi în România. Suntem o ţintă a atacurilor sponsorizate statal pentru că noi suntem membri NATO, UE şi unele state care sunt angajate în astfel de atacuri ne ţintesc şi pe noi. Ei vor să fure informaţii strategice din România şi, de asemenea, ţintesc infrastructurile noastre critice”, a spus Cosmoiu la o conferinţă pe tema evaluării constante a ameninţărilor, organizată vineri de NATO şi Institutul Aspen.

„Atacurile criminale au loc în fiecare zi în România. Recent, anul acesta şi anul trecut grupuri criminale au ţintit şi sisteme financiar-bancare din România. De asemenea, ne confruntăm în fiecare zi atacurilor cibernetice din partea extremiştilor. Aceste atacuri nu sunt foarte sofisticate, capacităţile lor sunt destul de reduse, dar trebuie să menţionăm acest fenomen pentru că ei încearcă să-şi crească aceste capacităţi. România are mai multe programe pentru a-şi creşte capacitatea tehnică”, a mai spus şeful Centrului Cyberint din cadrul SRI.

Sursa: Mediafax

NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc pentru înțelegere!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you for your understanding!
Articolul precedentModalități pentru a vă proteja împotriva atacurilor de tip phishing
Articolul următorUn stat necunoscut se pregătește să distrugă Internetul