1. Home
  2. /
  3. Security
  4. /
  5. SRI anchetează atacurile cibernetice de la Botoșani

SRI anchetează atacurile cibernetice de la Botoșani

Într-un comunicat de presă postat de site-ul instituției, SRI recunoaște că România a fost ținta unor atacuri cibernetice fără precedent. 

„Începutul anului 2015, marcat de recrudescența fenomenului terorist în Europa, a generat creșterea la nivel internațional a numărului de agresiuni derulate în spațiul cibernetic, motivate de ideologia extremistă, prin intermediul cărora agresorii își manifestă adeziunea la islamism. Pe fondul acțiunilor desfășurate de grupările hacktiviste la nivel mondial, au fost semnalate, cu o frecvență crescută, și atacuri cibernetice derulate asupra unor sisteme informatice aparținând unor entități publice sau private din România, realizate și în scopul promovării unor mesaje de propagandă islamistă”, se menționează în comunicat.

Potrivit documentului, în perioada 9-12 ianuarie, gruparea de hackeri SECURITY CREWZ a derulat atacuri de tip defacement împotriva unor site-uri web aparținând unor instituții publice, inclusiv Serviciul de Medicină Legală Botoșani și asociații și societăți comerciale din România. „Aceste atacuri au afectat integritatea și disponibilitatea conținutului, au promovat mesaje ideologice pro-Califat”, se mai precizează în comunicat. În prezent, funcţionalitatea site-urilor web deţinute de instituţiile publice este restabilită.

Potrivit acelorași surse, gruparea de hackeri SECURITY CREWZ a revendicat, în intervalul decembrie 2014 – ianuarie 2015, atacuri similare efectuate cu succes împotriva a circa 300 de ținte din Europa, Statele Unite ale Americii și Emiratele Arabe Unite.

DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *