Specialist în securitate IT: Sunt organizaţii mafiote care au o forţă de impact cibernetic echivalentă unui stat ca SUA

Atacurile cibernetice se dezvoltă în acelaşi timp cu tehnologia informaţiei. Practic, fiecare nouă apariţie tehnică este urmată de metode noi de a o corupe. Guvernele lumii sunt preocupate de prevenirea şi combaterea acestor gen de activităţi ilegale, care au consecinţe extrem de grave, şi au dezvoltat servicii speciale.


Ofiţerii care luptă împotriva criminalilor cibernetici îşi fac de regulă munca din spatele monitoarelor. Autorii marilor atacuri asupra sistemelor informatice din toată lumea sunt organizaţi precum cartelurile de droguri sud-americane. De cealaltă parte, guvernele mondiale au specialişti care luptă pentru prevenirea atacurilor cibernetice. 

Criminalitatea cibernetică este una din cele mai profitabile în zilele noastre. Nu este nevoie de o investiţie mare, doar câteva calculatoare şi un abonament la internet sunt suficiente, iar riscurile sunt minime. Infiltrarea în sistemul intern al unei companii sau al unei instituţii de stat este greu de depistat şi poate dura mult timp până când făptaşii sunt depistaţi. Mai ales dacă operează din alte state. Tocmai de aceea, cooperarea internaţională a experţilor informaticieni este vitală pentru schimbul de informaţii şi de experienţe în combaterea criminalităţii cibernetice.


Aseară târziu, la “Pașaport Diplomatic” de la DIGI 24, s-a putut afla de la 
câțiva dintre cei mai buni specialisti în securitatea IT, invitați în emisiunea realizată de Balazs Barabas, cum sunt organizați infractorii cibernetici.
Dacă ați pierdut emisiunea, puteți vedea înregistrarea ei mai jos.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.