1. Home
  2. /
  3. Online
  4. /
  5. SpaceNet, proiectul CIA care va dezvălui tot ce se întâmplă pe planetă

Software Big Sale - Up to 62% OFF

SpaceNet, proiectul CIA care va dezvălui tot ce se întâmplă pe planetă

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) pregăteşte un proiect de amploare care îi va permite să monitorizeze tot ce se întâmplă pe planetă, cu ajutorul unor imagini la rezoluţie foarte înaltă.

Proiectul se numeşte SpaceNet şi se va baza pe o reţea de sateliţi de ultimă generaţie, care vor livra imagini HD despre punctele de interes ale celor de la CIA, scrie dailymail.co.uk.

Din primele informaţii obţinute de jurnaliştii britanici, reiese că vor fi prelucrate 60.000.000 de imagini cu ajutorul acestei tehnologii care va capta imagini până şi cu muşuroaiele de furnici.

În proiect au mai fost implicate CosmiQ Works, o divizie a CIA,  Amazon, DigitalGlobe şi Nvidia, care va livra un chip ce va ordona algoritmii pe care îi va folosi Spacenet, scrie evz.ro.

Primele imagini de probă au fost realizate cu momente din timpul Jocurilor Olimpice de la Rio (puteți vedea mai jos câteva dintre ele). Ultima imagine este cu Airlander 10, cea mai mare aeronavă din lume.

SpaceNet Rio 3 SpaceNet Rio 2 SpaceNet Rio

SpaceNet

Sursa imagini: facebook.com/DigitalGlobeInc

Bitdefender - Tough on threats, light on your system.

NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale, dar în unele articole sunt inserate linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertisements, but affiliate links are inserted in some articles. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Share

Citește și...