Acasă Android Sondaj de vacanţă G DATA: 69% din turişti se conectează la rețele...

Sondaj de vacanţă G DATA: 69% din turişti se conectează la rețele WiFi publice insuficient protejate

6
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Dispozitivele mobile sunt cei mai populari însoțitorii într-o călătorie, însă securitatea acestora pică, de cele mai multe ori, testul. Vară, soare, securitate – indiferent dacă se află pe plajă sau la munte, turiștii doresc acces online atunci când călătoresc. Din acest motiv, 74% îşi iau cu ei un smartphone în vacanţă, iar 31% preferă o tabletă şi doar unul din cinci turişti îşi împachetează în bagaje un notebook. Acesta a fost rezultatul unui studiu pe timpul verii efectuat de G DATA pe 1000 de utilizatori de Internet.

Care este modalitatea prin care se poate obține o conexiune online? 69% din turişti se conectează la rețele WiFi publice, insuficient protejate, din hoteluri, aeroporturi sau restaurante, iar 21% folosesc Internet Cafe-uri sau computere situate în spaţii dedicate. Aceasta este o invitație la furtul de date şi nu doar parolele sunt în pericol, ci şi toate datele personale. G Data recomandă securizarea în mod corespunzător a companionilor digitali înainte de a porni la drum și oferă sfaturi importante de călătorie pentru a vă bucura de vacanță.

Trimiterea unui selfie de pe plajă, fotografierea unei mese îmbelşugate sau verificarea rapidă a condiţiilor meteo locale sunt mai simplu de făcut online, decât offline, în cea mai aşteptată perioadă a anului. WiFi-ul este adesea o facilitate standard în hoteluri, pensiuni sau alte forme de cazare. Numeroase cafenele, baruri și restaurante oferă acces gratuit la Internet pentru a atrage clienţii. Acest lucru permite oamenilor să rămână în contact cu prietenii și familia atunci când călătoresc. Din nefericire, multe dispozitive mobile sunt insuficient protejate, ceea ce le face să devină o țintă ușoară pentru infractorii cibernetici.

“Hotspot-urile gratuite din aeroporturi sau hoteluri sunt ţinte obişnuite, pentru că astfel de puncte de acces sunt rareori asigurate în mod corespunzător, astfel încât infractorii pot citi cu ușurință traficul de date și pot spiona informații de pe cardurile de credit, parole și alte date personale. Acestea sunt transformate în bani lichizi pe forumuri speciale de pe piaţa neagră sau utilizate în mod abuziv pentru alte activități infracționale. Din acest motiv, turiștii ar trebui să evite plăţile de online banking și cumpărăturile online,” spune Tim Berghoff, G DATA security evangelist. Expertul G Data oferă şi un sfat pentru rețelele sociale. “ Fotografiile din vacanţă nu ar trebui să fie postate în mod public pe Facebook sau pe alte portaluri în timp real, ci la o dată ulterioară, astfel încât spărgătorii să nu afle că nu este nimeni la domiciliu.”

Turiștii trebuie să respecte următoarele reguli înainte de a pleca departe de casă:

  • Rezervări: Se recomandă precauție atunci când planificați o excursie, portalurile de rezervări online sunt o țintă populară pentru atacuri de phishing. Puteți rezerva numai de pe portaluri de rezervări recunoscute și este recomandat să folosiţi o soluție de securitate care oferă protecție web.
  • Software: O soluţie software de securitate este, în general, o opțiune bună pentru a pune obstacole în calea infractorilor cibernetici. În vacanță, poate ajuta chiar la localizarea unui dispozitiv pierdut sau furat și poate preveni activitățile infractorilor. Datele sensibile pot fi șterse cu usurinţă, de la distanță, de pe o tabletă sau smartphone, în caz de furt sau pierdere, folosind funcţii speciale integrate în soluții de securitate.
  • Actualizări: Actualizarea programelor de pe dispozitive este la fel de importantă ca și bagajele. Breşe potențiale de securitate sunt închise de actualizări și pregătesc dispozitivele pentru vacanță.
  • Backup: Este mai sigur dacă datele importante nu sunt luate în vacanță. Backup-urile periodice sunt importante – fie că este vorba la un mediu de stocare extern sau de date salvate automat în Cloud de software-ul de securitate.
    Atunci când sunteţi în vacanță, e bine să ţineţi cont de următoarele:
  • Hotspot-uri Wifi: Tot mai multe hoteluri și cafenele oferă Wi-Fi gratuit. Acest lucru este util, dar poate fi şi riscant. Prin intermediul unor astfel de rețele, infractorii pot citi cu ușurință e-mailuri sau pot spiona datele confidenţiale ale altor persoane, cum ar fi detaliile cardului de credit sau parolele. Sfat important: Efectuați tranzacții bancare online și faceţi cumpărături online, fie înainte, fie după călătorie.
  • Internet cafe-uri: Nu puteți obține o imagine clară a setărilor de securitate sau a unei posibile infecţii malware pe computerele pe care le utilizaţi. Nu ar trebui să vă conectaţi la conturile sensibile de pe PC-uri situate în Internet Cafe-uri, în recepţia sau pe holurile hotelurilor și, dacă este posibil, navigaţi în browser privat sau în modul incognito, cazuri în care datele nu sunt stocate. După sesiune, ieșiți din toate conturile și ștergeţi istoricul de navigare.
  • Rețelele de socializare: Publicați cu atenție anunțuri publice despre vacanțe, pe rețelele sociale. Infractorii folosesc astfel de date pentru a crea hărţi pe care sunt marcate proprietățile temporar nelocuite. Din acest motiv, cele mai bune amintiri din vacanță ar trebui să fie încărcate pe Facebook sau pe alte reţele doar la întoarcere sau trimise în mod privat prietenilor și familiei.
  • Dezactivați rețelele wireless: Funcțiile Bluetooth și WiFi ar trebui să fie dezactivate atunci când nu sunt necesare, pentru a proteja dispozitivul de potenţiale atacuri.
Sondaj de vacanţă G DATA
Sondaj de vacanţă G DATA: 69% din turişti se conectează la rețele WiFi publice insuficient protejate