Sondaj: creștere a numărului de înșelătorii prin telefon pe tema COVID-19

Confuzia și preocupările publice generate în jurul pandemiei COVID-19 au oferit o serie de oportunitati pentru escrocii de pe internet, care și-au scos toți așii din mânecă pentru a obține câștiguri de pe seama oamenilor – inclusiv prin roboți telefonici. Un sondaj recent realizat de compania Provision Living, care oferă servicii pentru seniori, ce a avut ca eșantion 4.038 de americani ne oferă câteva insight-uri valoroase pe această temă, scrie ESET.

„Aproape un sfert dintre respondenți au spus că au remarcat o creștere a telefoanelor primite din partea unor roboți și 1 din 5 persoane au primit un astfel de apel ce avea drept temă COVID-19”, se arată în sondaj. Cel mai frecvent, apelurile și mesajele text pretindeau să ofere tratament (22%), ajutor financiar (18%) și testare gratuită COVID-19 (18%).

Sondaj: creștere a numărului de înșelătorii prin telefon pe tema COVID-19

În sondaj se mai arată că doi din cinci apelanți pretindeau că reprezintă Administrația de Securitate Socială (SSA), 38% dintre ei se dădeau drept oficiali ai Serviciului de Venituri Interne (IRS) și peste o treime afirmau că reprezintă companii de turism. Toate acestea par a fi niște găselnițe inteligente, întrucât pandemia a forțat o mulțime de oameni să își anuleze planurile de vacanță, pe când alții au întâmpinat dificultăți financiare.

În general, escrocheriile care implică organizația IRS sunt destul de des întâlnite; unii atacatori cibernetici încearcă să comită o fraudă de rambursare a impozitelor, prin furtul identităților altor persoane, folosind astfel de apeluri înregistrate.

Aceste apeluri cu o frecvență ridicată au avut, în cele din urmă, un efect advers asupra victimelor – peste jumătate dintre respondenți se tem acum să răspundă la apeluri de la numere necunoscute, în timp ce 46% ar fi ratat un apel important, deoarece au considerat că este vorba de un robot. Pe de altă parte, înșelătoriile i-au îndemnat pe oameni să fie mai vigilenți; aproape trei sferturi dintre respondenți, caută pe Google un număr necunoscut înainte de a-l apela înapoi. 

Cum vă puteți proteja:

  • Dacă ați primit un apel de la un robot, închideți și adăugați numărul imediat pe lista de numere blocate de pe telefon.
  • Puteți să vă înregistrați numărul într-o bază locală de liste care blochează astfel de apeluri suspecte. Iată câteva astfel de exemple pentru diferite state: Statele UniteCanadaRegatul UnitIndiaAustraliaNoua Zeelandă și Singapore.
  • Nu divulgați niciodată informații de identificare personală, cum ar fi numărul asigurării sociale, adresa, ziua de naștere sau numărul de identificare fiscală, dacă nu sunteți sigur cu cine vorbiți.
  • Verificați întotdeauna identitatea apelantului – solicitați-le să se prezinte și apoi verificați aceste informații cu organizația pe care pretind că o reprezintă.
  • Unele servicii de rețele mobile oferă propriile aplicații de blocare a tentativelor de fraudă și spam, pe care le puteți descărca direct pe dispozitiv. În mod alternativ, puteți utiliza aplicații terțe care oferă astfel de servicii, însă trebuie alese cu grijă.
  • De asemenea, asigurați-vă că îi educați și pe alți membri ai familiei și apropiați cu privire la pericolele aduse de aceste scamatorii, în special pe cei mai în vârstă.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.