Acasă Diverse Sondaj: 6 din 10 români fac cumpărături online în timpul orelor de...

Sondaj: 6 din 10 români fac cumpărături online în timpul orelor de program

19
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Rezultatele unui sondaj realizat recent de BestJobs arată că aproximativ 7% dintre angajații intervievați fac cumpărături pe internet în timpul orelor de serviciu, mai des de câteva ori pe săptămână, sau chiar zilnic (2%), iar în unele cazuri timpul alocat pentru căutarea produselor și finalizarea cumpărăturilor depașește o oră (2%).

Sondaj: 6 din 10 români fac cumpărături online în timpul orelor de program

Cei mai mulți angajați (54%) preferă să facă cumpărături pe internet după-amiaza, între orele 15:00 și 18:00, în timp ce 19% dintre respondenți fac acest lucru între 9:00 și 11:00. Doar 15% dintre respondenți spun că fac pauza de la birou pentru cumpărături în jurul pauzei de prânz.

“Unul din doi angajați folosește cel mai adesea telefonul personal pentru a face cumpărături online în timpul orelor de program, iar 32% folosesc calculatorul sau laptopul de serviciu. Alte dispozitive folosite de către angajații români pentru cumpărături online sunt PC-ul/laptop-ul personal (7%), tableta personală (4%), telefonul de serviciu (2%) sau tableta oferită de companie (1%)”, precizează raportul.

Cele mai căutate produse pe care le caută online cumpărătorii sunt cele de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii (39.8%), produse electronice și electrocasnice (33%), produse IT&C (28%), cadouri (24.3%), produse cosmetice (15.5%), jucării și produse pentru copii (9%) și produse de bricolaj și amenajări interioare (9.2%).

Potrivit studiului, magazinele online cu produse de imbrăcăminte, incălțăminte și accesorii sunt accesate cel mai des de către angajații români, urmat de platformele de tip marketplace și magazinele online cu produse electronice și electrocasnice, cu peste un sfert dintre angajați, care fac cel mai des cumpărături online din astfel de magazine.

“Aproape 1 din 5 angajați români declară că intră pe site-urile magazinelor online chiar și atunci când nu au ceva de cumpărat în mod special, profitând de eventualele momente libere în timpul serviciului pentru a căuta noi produse în magazinele online preferate. Alți peste 33% dintre angajați preferă să folosească pauzele pentru a citi diferite articole online, iar aproximativ 30%, pentru a naviga pe paginile rețelelor de socializare”, spun realizatorii sondajului.

Despre sondaj

Sondajul a fost desfășurat în august, pe un eșantion de 1.302 utilizatori de internet, reprezentativ la nivel urban. BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, cu peste 2,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii și peste 25.000 de joburi active în orice moment, în țară și în străinătate.