Acasă IT News Software maliţios transmis sub forma unor informaţii asociate noului coronavirus

Software maliţios transmis sub forma unor informaţii asociate noului coronavirus

1228
NOTĂ: Unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Centrul naţional chinez de intervenţie în caz de viruşi informatici a identificat software maliţios transmis sub forma unor informaţii asociate noului coronavirus, în contextul în care epidemia a devenit un subiect fierbinte în mediul online, informează marţi Xinhua, scrie Agerpres

Software maliţios transmis sub forma unor informaţii asociate noului coronavirus

Programul malware, cu denumiri precum ”pneumonia.exe” sau ”coronavirus.exe”, este vehiculat în grupurile de mesagerie, potrivit centrului.

Cum se transmite virusul în online

Programul maliţios este transmis sub formă de virus troian, sau program de control de la distanţă, iar utilizatorii care îl rulează devin expuşi la furtul de date sau ştergere de documente.

Deoarece programul maliţios este capabil să evite detectarea de către software-ul antivirus, poate fi anexat la e-mailuri sau poate fi trimis prin serviciul de mesagerie din China WeChat, reprezentând o ameninţare la securitatea computerelor utilizatorilor, a indicat centrul.