Acasă Diverse Site-ul care identifică orice imagine

Site-ul care identifică orice imagine

11
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
O companie americană a dezvoltat o platformă care încearcă să identifice subiectul fotografiei pe care utilizatorii o încarcă. Acesta nu este singurul atribut al site-ului www.imagineidentify.com, scrie digi24.ro.
Potrivit The Verge, unul dintre cele mai uimitoare teste trecute de site constă în încărcarea unei imagini, cu ajutorul telefonului mobil, și interogarea aplicației pentru a identifica aparatele de zbor de deasupra noastră. Aplicația apelează prin GPS locația din care a fost făcută poza și caută în bazele de date disponibile tipul aeronavei, altitudinea la care zboară și alte informații.

„Aplicația nu o să reușească de fiecare dată să identifice corect fiecare subiect al imaginii, însă are o rată de succes destul de impresionantă”, spune Stephen Wolfram, fondatorul companiei care a dezvoltat proiectul. Wolfram spune că proiectul poate fi folosit și pentru identificarea și clasificarea colecțiilor de fotografii, fiind astfel util pentru recunoașterea vizuală în cadrul multor servicii online, precum conturile Google+.

Pe site au fost deja testate câteva zeci de milioane de fotografii cu scopul de a provoca aplicația să recunoască mamifere costumate amuzant dar și personaje fictive. În prezent aplicația reușește să identifice în mod corect aproximativ 10.000 de obiecte.