Acasă Diverse Simplificarea parolelor

Simplificarea parolelor

26
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Vi se spune adesea că parolele sunt esențiale în protejarea conturilor dvs. (ceea ce este adevărat!), dar rareori vi se oferă o modalitate simplă de a crea și gestiona în siguranță toate parolele. Mai jos sunt prezentați trei pași ușori pentru a vă simplifica parolele, a vă apăra conturile și a vă proteja viitorul.

Simplificarea parolelor

Fraze de acces

Zilele parolelor nebunești și complexe au luat sfârșit. Aceste parole sunt greu de reținut, greu de tastat, iar cu ajutorul computerelor super rapide de astăzi, pot fi ușor sparte de către atacatorii cibernetici. Cheia pentru parole este lungimea, cu cât conțin mai multe caractere cu atât mai bine. Aceste parole se numesc fraze de acces (passphrase), un tip de parolă puternică ce folosește o propoziție scurtă sau cuvinte aleatoare. Iată două exemple:

  • Haideți să bem o cafea!
  • pierdut-melc-târăște-plajă

Ambele sunt puternice cu peste douăzeci de caractere, ușor de reținut și ușor de tastat, dar dificil de spart. Veți întâlni site-uri web care cer adăugarea de simboluri, numere sau majuscule la parolă, ceea ce este bine. Amintiți-vă însă că lungimea este cea mai importantă.

Programe de gestiune a parolelor

Aveți nevoie de o parolă unică pentru fiecare cont. Dacă reutilizați aceeași parolă pentru mai multe conturi, vă expuneți la riscuri importante. Tot ce trebuie să facă un atacator cibernetic este să spargă un site pe care îl utilizați, să fure toate parolele, inclusiv a dvs., apoi să folosească parola dvs. pentru a se conecta la toate celelalte conturi, în locul dvs. Se întâmplă mult mai des decât credeți. Nu sunteți convinși? Consultați site-ul HaveIBeenPwned.com pentru a vedea care din site-urile pe care le folosiți au fost sparte și parolele dvs. potențial compromise. Deci ce ar trebui să faceți? Să utilizați un program de gestiune a parolelor.

Acestea sunt programe de calculator speciale care stochează în siguranță toate parolele într-un seif criptat. Nu trebuie să vă amintiți decât o parolă, cea pentru programul de gestiune a parolelor. Acest program vă recuperează automat celelalte parolele atunci când aveți nevoie de ele și vă înregistrează pe site-urile dorite. Un gestionar de parole are și alte caracteristici, cum ar fi stocarea răspunsurilor la întrebări secrete, atenționarea dacă reutilizați parolele, generarea de parole puternice și multe alte caracteristici. Majoritatea gestionarilor de parole se sincronizează în siguranță pe aproape orice computer sau dispozitiv, deci indiferent de sistemul pe care îl utilizați, aveți acces ușor și sigur la toate parolele.

În cele din urmă, nu uitați să vă notați parola pentru managerul de parole și să o păstrați într-o locație sigură acasă. Unele programe de gestionare de parole vă oferă posibilitatea de a imprima un kit de recuperare. Astfel, dacă uitați parola pentru gestionarul de parole, aveți o copie de rezervă. Sau, dacă vă îmbolnăviți sau vă aflați într-o situație de urgență, soțul / soția sau cineva de încredere poate să recupereze informațiile în numele dvs.

Verificarea în doi pași

Verificarea în doi pași (denumită și „autentificare prin doi factori” sau „autentificare prin mai mulți factori”) adaugă un nivel suplimentar de securitate. Vă impune să aveți două lucruri atunci când vă conectați la conturile dvs., parola și un cod numeric generat de telefon sau trimis pe telefon. Astfel, chiar dacă un atacator cibernetic vă găsește parola, nu va putea intra în contul dvs. Verificarea în doi pași este ușor de configurat și, de obicei, trebuie utilizată doar o singură dată, atunci când vă conectați de la un nou computer sau dispozitiv. Activați această verificate ori de câte ori este posibil, în special pentru cele mai importante conturi, cum ar fi e-mailul sau conturile bancare. Dacă utilizați un gestionar de parole, vă recomandăm să îl protejați cu o frază de acces ȘI verificarea în doi pași.

Pot suna simpliști, dar acești trei pași au o contribuție importantă în a vă proteja locul de muncă, reputația și viitorul financiar.

SURSA